53. Uluslararası Antalya Film Festivali Sürprizlerle Geliyor

Antalya’da 16-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin tanıtım toplantısı Beşiktaş Ortaköy’deki eğlence kulübünde yapıldı. Toplantıya çok sayıda sanatçı katılırken, festivalin başkanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel festivalle ilgili hedeflerini açıkladı.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Sürprizlerle Geliyor
Antalya Film Festivali’nin Sortie eğlence kulübünde gerçekleşen basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel’in yanı sıra Festival Direktörü Elif Dağdeviren, Yılmaz Gruda, Deniz Çakır, Ceyda Ateş, Asena Tuğan, Yavuz Bingöl ve sanat dünyasından çok sayıda sanatçı katıldı.

Festivalin basın toplantısında konuşan Menderes Türel, 15 Temmuz’un kalplerde açtığı yaranın acısının devam ettiğini, daha uzun zaman da devam edeceğini belirterek, “Buna rağmen yapmamız gereken çalışmaları da yürütüyoruz, hatta daha büyük bir sorumlulukla ve hırsla çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi tiyatroda ’show must go on’, yani perde kapanmaz denir. Antalya Film Festivali de 53 yılına daha güçlü, yeniliklerle dolu olarak giriyor” dedi.

Uluslararası Antalya Film Festivali için iki önemli hedefin altını çizen Türel, “Bildiğiniz gibi Antalya Film Festivali’nde benim iki önemli uzun vadeli büyük hedefim bulunuyor. Birisi Altın Portakalı yerelden, ulusaldan, uluslararası, hatta küresel bir boyuta yükseltmek. Yabancı sinemacıların katılımı, uluslararası yarışma bu çerçevede her yıl ağırlık kazanmaktadır. Bu yıl festivale ünlü aktör Gerard Depardieu’nün katılacağını duyurduk. Diğer isimleri de önümüzdeki günlerde birer birer açıklayacağız. İkinci büyük hedefim de Antalya’nın bir sinema endüstrisi şehri olmasıdır. Bunun için Antalya Film Destek Fonu yarışmasını başlatmıştık. Tamamen veya kısmen Antalya’da çekilen filmler bu yarışmaya giriyor ve kazanana 100 bin TL ödül veriyoruz. Tabii ayrıca filmin Antalya’da çekilecek olan bölümlerinde de desteğimizi esirgememeye de söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Hollywood ile yarışacak projelerde son aşamaya gelindi”

Türel bir de müjde vererek, “Tabi Antalya’nın bu organizasyonlarla film şehri haline gelmesini biliyorsunuz daha önce de basında kısmen yer aldı. Antalya’da gerçekleştireceğimiz uluslararası nitelikte film platoları ile taçlandıracağız. Yani Hollywood’da çekilmesi gereken bir filmin Antalya’da da aynı şartlarda çekilebileceği alt yapıyı Antalya’da hazırlıyoruz. Bunun projeleri son aşamaya geldi. Ve zannediyorum bu sene içerisinde Hollywood’u Antalya’da misafir edecek projenin ihalesini yaparak inşaatına başlamış olacağız” diye konuştu.

Programa katlan sanatçılar da yaptıkları açıklamalarda festivale ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi. Festivalde onur ödülleri yönetmen Feyzi Tuna ile tiyatro ve sinema dünyasının önemli ismi Yılmaz Gruda’ya; Altın Portakal Emek Ödüllleri ünlü dublaj sanatçıları Altan Karındaş ile Toron Karacoğlu’na; Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise efsanevi sanatçı Emel Sayın’a takdim edilecek.
Kaynak: İHA