15 Temmuz Şehitlerinin Ailelerine 'Çiçek' Gibi Yardım

Görevine atanması nedeniyle kendisine çiçek göndermek isteyenlere 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bağışta bulunmalarını öneren CÜ Rektörü Yıldız'ın başlattığı kampanyayla toplanan 30 bin lira, şehit aileleri için açılan hesaba gönderildiYıldız: 'Şu ana kadar 30 bin lira para toplandı ve dün de Cumhurbaşkanlığımıza gönderdik. Çiçek yerine bağışta bulunanların isimlerini de yayımladık'

Görevine atanması nedeniyle kendisine çiçek göndermek isteyenlere 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine bağışta bulunmalarını öneren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'ın başlattığı kampanyayla toplanan 30 bin liranın şehit aileleri için açılan hesaba yollandığı bildirildi.

Yıldız, üniversitenin sosyal tesislerinde basın mensuplarıyla düzenlenen tanışma toplantısında, yapacakları çalışmaları değerlendirdi.

Göreve bir ay önce geldiğini anımsatan Yıldız, 'Çiçek göndereceklerin 15 Temmuz şehitlerinin aileleri için açılan hesaba yardım yapmalarını istemiştik. Şu ana kadar 30 bin lira para toplandı ve dün de Cumhurbaşkanlığımıza gönderdik. Çiçek yerine bağışta bulunanların isimlerini de yayımladık.' dedi.

Bir basın mensubunun üniversitedeki FETÖ soruşturması kapsamındaki ihraçları sorması üzerine Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:

'8 Ağustos'ta göreve başlar başlamaz ilk işimiz bu oldu. Bizden önce açığa alınanlar vardı. Bizden sonra da açığa alınanlar oldu. Şu ana kadar açığa alınan 50 kişi var. Dosyalar soruşturma komisyonuna havale edildi. Soruşturmalar sonucunda FETÖ'yle bağlantısı olmadığı anlaşılan 2 personel göreve geri döndürüldü. Soruşturma raporu sonucunda 7 akademik personel, 667 sayılı KHK gereği meslekten ihraç istemiyle YÖK'e gönderildi. 672 sayılı KHK ile Bakanlar Kurulu tarafından kamu görevinden çıkarıldı. 3'ü 'Barış İçin Akademisyenler Bildirisi'ne imza atan personel olmak üzere de 21 akademisyen, meslekten ihraç istemiyle Rektörlük makamına sunuldu. Rektörlüğümüzce de ihraç talebiyle YÖK'e sunuldu. Yine 3. soruşturma raporuyla 4 akademisyen daha ihraç sebebiyle YÖK'e gönderildi.'

Yıldız, idari personelle ilgili de üniversitede komisyon kurulduğunu ve bazı personelin ihraç edildiğini söyledi.

Soruşturmalar yapılırken kişisel şikayetleri dikkate almadıklarını dile getiren Yıldız, 'ByLock' kullanalar, Bank Asya'daki hesaplar, sendika üyelikleri gibi bazı kriterlere göre değerlendirme yaptıklarını belirtti.

Rektör Yıldız, ayrıca Eğitim Fakültesi'nde iki birime 15 Temmuz'da şehit düşen iki kişinin isminin verildiğini ve yapımı devam eden kültür merkezine de şehit Ömer Halis Demir'in adının konulacağını ifade etti.

Üniversite öğrencilerine kolaylık sağlamak için de çalışmalar yaptıklarını aktaran Yıldız, öğrencilere, lokantalarda, berberlerde ve pastanelerde yüzde 15 indirim sağlanacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA