YTÜ Öğrencilerinden 600 Metre Yükseklikte Çello Şovu

Tecniclassical Müzik Grubu'nun ikinci klibinde solist Yoksulbakan, 600 metre yükseklikte yamaç paraşütünde çello çaldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinden oluşan müzik grubunun ikinci klibi 600 metre yükseklikte çekildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Techniclassical grubu sıra dışı bir klip çekimine imza attı.

Grubun solisti olan YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Hasan Yoksulabakan, klip çekimleri için farklı bir konsept kullandı.

İlk kliplerini, bestesi Yoksulabakan'ın yaptığı ve tamamını 'Thunderbird' isimli parçaya çektikleri video, sosyal medyada büyük ilgi gören grup üyeleri, solistlerinin kendi bestesi olan 'Geri Sayım' parçasına da alışılmışın dışında bir klip çekti.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi Uçmakdere köyünde gerçekleştirilen klibin ilk aşama çekimlerinde, çellist Hasan Yoksulabakan, yamaç paraşütünde yerden 600 metre yükseklikte çello çaldı.

Helikopter pistinde gerçekleştirilecek klibin ikinci aşama çekimlerinde YTÜ ve İstanbul'un değişik mekanları kullanılacak. Klip, hem adrenalin hem de tarihi bir araya getirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yoksulabakan, proje ile insanları hayatlarının her alanında duydukları, birbirini tekrar eden ve aynı tarzdaki müzik anlayışından uzaklaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Yoksulabakan, hayatının büyük bir parçasını oluşturan çellosu ile farklı deneyimler yaşamaya devam edeceğini ifade ederek, bu sayede insanlarda farklı bir sanat ve müzik anlayışı oluşturmayı hedeflediğini kaydetti.
Kaynak: AA