Tunceli'ye Modern Kemik Ölçüm Cihazı

Tunceli Devlet Hastanesine yeni alınan kemik ölçüm cihazı hizmet vermeye başladı.

Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan, düzenlediği basın toplantısında önceden ci̇hazın eksi̇kli̇ği̇ nedeni̇yle özellikle kemik erimesi olan birçok vatandaşın civar illere gitmek zorunda kaldığını belirtti.

Tunceli'de kemik ölçüm cihazı olmadığı için hastaların Elazığ'a gönderildiğini dile getiren Akdoğan, 'Bu cihaz geldi ve bundan sonra kemik ölçümleri hastanemizde yapılacak. Burada ilaçların kullanımı, raporların çıkarılması için Elazığ'a gitmelerine gerek kalmadı. Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız bu cihaz, tedavilerimize ek bir fayda sağlayacaktır.' diye konuştu.

Tunceli Devlet Hastanesinde görevli Fizik Tedavi Uzmanı Gökhan Alkan da, 'Halk arasında kemik erimesi dediğimiz ve hastalarımızın günlük hayatlarında işlev kaybına yol açan, özellikle yaşlı hastalarımızın işlev kaybına yol açan bu hastalığı erken teşhiste çok faydası olacak. Hastalarımızın ileriki dönemlerde, yaşlılık döneminde bir desteğimiz olacaktır.' dedi.

Kadın Doğum Uzmanı Çağdaş Özdemir ise, 'Halk sağlığını koruma yöntemidir. Rutin taramamız gereken hasta popilasyonlarımız var. Tunceli'nin nüfusu biraz yaşlı bir popilasyon olduğu için özellikle yaşlı hastalarımızda çok gerekli bir durum olacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA