THK Dinar'da Makbuz Karşılığında Deri Toplayacak

Türk Hava Kurumu (THK) Dinar Şube Başkanlığı Saymanı Fatih Karataş, kurumun bu yılda da makbuz karşılığında kurban derisi toplayacağını, muhtarlıklar aracılığıyla bu işlemlerin gerçekleşeceğini söyledi.

THK'nun devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkın verdiği kurban derisi, fitre, zekat bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini sürdürdüğünü de kaydeden Karataş, THK Bakanlar Kurulu kararı ile 'Kamuya Yararlı Dernek' statüsüne alındığını belirtti.

Kurumun her yıl binlerce gence paraşüt, planör, yamaç paraşütü, yelken, kanat ve model uçak kursları verdiğini ifade eden Karataş, şöyle konuştu:

'Ülkemize ve halkımıza hizmet etmek için 17 hava ambulans helikopteri alınarak, hasta, yaralı ve organ nakli hizmetlerinde aktif rol almaktadır, THK ve Sivil Havacılık sektörüne pilot yetiştirmektedir. Ülkemizde ilk havacılık üniversitesi Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak kurulmuştur. Bu kapsamda, Türk Hava Kurumu yardım toplama faaliyetlerini yasaların kendisine verdiği yetki doğrultusunda önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurban derisi toplama faaliyetlerine devam edecektir. İlçemizdeki muhtarlıklara kurban deri makbuzu dağıtımı Türk Hava Kurumu Dinar Şube Başkanlığınca koordine edilecektir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Kurban Bayramı döneminde THK olarak ilçemiz halkından kurban derisi makbuzu dağıtmak ve makbuz karşılığı kurban derisini almak istiyoruz.'

Kaynak: AA