''Tarih Başkenti Bursa'' Filmine İkinci Ödül

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan film, Bakü'deki festivalde kazandığı ödülün ardından, Sırbistan'ın Veliko Gradiste kentinde düzenlenen SILAFEST 2016 Ekolojik Turizm Filmleri Festivali'nde de ödüle layık görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve daha önce 3. Bakü Uluslararası Turizm Film Festivali'nde bronz madalya kazanan ''Tarih Başkenti Bursa'' adlı film, Sırbistan'ın Veliko Gradiste kentinde düzenlenen ''SILAFEST 2016 Ekolojik Turizm Filmleri Festivali''nde ikincilik ödülü aldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve mayıs ayında 3. Bakü Uluslararası Turizm Film Festivali'nde ''Şehir ve Bölge'' kategorisinde bronz madalyaya layık görülen ''Tarih Başkenti Bursa'' adlı tanıtım filmi, bu defa Sırbistan'da ödül almayı hak etti.

Bursa'nın tarihi, turistik mekanları ve doğal güzelliklerini tüm detaylarıyla gözler önüne seren filmin ödülünü, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü N. Nur Çakır aldı.

Çakır'a ödülü, Veliko Gradiste Belediye Başkanı Dragan Milic ve SILAFEST 2016 Festival Direktörü Bosko Savkovic tarafından takdim edildi. Festivalde Türkiye adına yarışan Dağhan Celayir'in filmi ''Turkey Home of Turquoise'' ise ''En İyi Film/Grandprix'' ödülünün sahibi oldu.

N. Nur Çakır, ödül töreninde yaptığı konuşmada, filmin, Bursa'nın tüm argümanlarını ulusal ve uluslararası camiada tanıtmak için hazırlandığını belirtti.

Çakır, ''Bursa, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan değerleriyle ülkemizin göz bebeği şehirleri arasında. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, özverili çalışmalarla şehrimizin daha da güzelleşmesi ve sahip olduğu değerleri koruyarak yarınlara taşınması noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Çakır, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Veliko Gratiste Belediye Başkanı Dragan Milic'e bir plaket verdi.
Kaynak: AA