Sudan'daki Olaylar

Sudan Devlet Başkanı Beşir, Darfur'da hükümete karşı savaşan hareketlerin 'Libyalı General Halife Hafter'in paralı askerleri' olduğunu iddia etti.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Darfur'da hükümete karşı savaşan hareketleri, 'Libyalı General Halife Hafter'in paralı askerleri' olmakla suçladı.

Katar'ın başkenti Doha'da 2011 yılında hükümetin Özgürlük ve Adalet Hareketi ile imzaladığı barış anlaşmasının süresinin dolması nedeniyle yapılan tören kapsamında Darfur'a bağlı El-Faşir kentinde konuşan Beşir, Darfur'daki 3 hareketi Daha anlaşmasına imza atmadığı için eleştirerek, 'Libya'daki Halife Hafter'in yanında paralı asker olarak savaşanlara sesleniyorum. Barışa dahil olun.' dedi.

Beşir, birkaç ay önce yine Darfur'daki hareketleri 'Hafter'in paralı askerleri' olmakla suçlamıştı.

Sudan'ın Darfur bölgesinde 'Adalet ve Eşitlik Hareketi', 'Sudan Kurtuluş Hareketi' ve 'Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey (SPLM-N),' hareketleri, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor. BM verilerine göre, Darfur’daki kriz yüzünden iki buçuk milyon insan göç etmek zorunda kaldı, 300 bin kişi ise hayatını kaybetti.

Kaynak: AA