Otizmli Minikler, Aileleriyle Birlikte Hem Tatil Yapıyor Hem Terapi Eğitimi Alıyor

Gaziosmanpaşa’da yaşayan otizmli minikler, tatil terapisiyle engellerini unuttu. Aileleriyle birlikte gönüllerince vakit geçiren otizmli çocuklar, uzmanlar tarafından verilen terapi hizmetiyle yaşam becerilerini geliştirip bireysel deneyimler kazanıyor.

Otizmli Minikler, Aileleriyle Birlikte Hem Tatil Yapıyor Hem Terapi Eğitimi Alıyor
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yaşayan yüzlerce otizmli çocuğa 4 gün boyunca tatil köyünde terapi hizmeti veriyor. Aileleriyle birlikte bir yandan tatil yapan minikler, diğer yandan da aldıkları terapi kapsamında ata biniyor, yüzme öğreniyor, el becerilerini geliştiriyor. Tatil boyunca uzman psikologlar ve diyetisyenler tarafından verilen eğitimlerle aileler çocuklarının durumuyla ilgili geniş bilgi sahibi oluyor.

Otizmli miniklere tatilde terapi

Davranış bozukluğundan beslenme alışkanlıklarına kadar bir çok konuda verilen eğitimlerle aileler çocuklarını daha yakından tanıyarak, eğitimin içerisinde yer alıyor. Otizmli çocuklara özel geliştirilen terapide minikler, akranlarıyla bir arada vakit geçirerek sosyal iletişim becerisi de kazanıyor.

“Oğlum bitkisel hayattaydı”

Oğlunun bir buçuk yaşındayken nöbet geçirdiğini ve sonrasında otizmli olduğunu belirten Anne Fatma Sarı, “Oğlum bitkisel hayattaydı. Şuanda bu duruma getirdiğimiz için çok şükür ediyoruz. Bu tür faaliyetlere çok katıldık. At terapisi çocuğuma çok iyi geliyor. Belgesel çok seviyor. Yıllardır uğraşıyoruz, yürümeyi öğrendi, dikkat eksikliğini toparladık“ dedi.

“Çocuğumun hayatında çok şey değişti”

Terapilerle çocuğunun hayatında çok şey değiştiğini belirten Gülsen Ayhan, ”Çocuğum normalde çok hiperaktif bir çocuktu, yerinde duramazdı. Dikkat dağınıklığı çok yüksek. En azından öğretmenini dinliyor , şuanda söylediğimiz komutları anlıyor. Yerinde de duramıyor, akıllı bir çocuk. Buradaki terapilerden memnunuz. Çok hoşuna gidiyor” diye konuştu.

“Ailelerin yüklerini paylaşıp, onlara faydalı olmaya çalışıyoruz”

İlçede bulunan otizmli çocuklara ve ailelerine terapi hizmeti verildiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Doğan, "Çocuklarımızı burada aileleriyle birlikte üç gece dört gündüz ağırlıyoruz. Otizm hastalığı küçük yaşlarda teşhis edilen ve tedavisi olmayan bir hastalık. Biz burada atla terapi, havuz terapisi, özel eğitmenler ve diyetisyenlerle birlikte onları iyileştirme için çalışmalar yapıyoruz. Otizmlilere bakmak çok zor Allah yardımcıları olsun. Biz burada ailelerle bu yüklerini birlikte paylaşıyoruz, onlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Belediye başkanımızın da üzerinde durduğu bir konu. At terapisi çocukları inanılmaz rahatlatıyor. Normalde çok hareketli çocuklar ama atla sakinleşiyorlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA