ORMEK Kursları Başlıyor

Vatandaşların bilgi ve beceri kazanmalarına, ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik eğitimlerin verildiği Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda 2016-2017 eğitim öğretim dönemi kurban bayramından sonra başlıyor.

ORMEK Kursları Başlıyor
Kurs kayıtlarının halen devam ettiği belirtildi.

120 branşta kurs

500’e yakın değişik alanda kurs açabilme imkânı olan ORMEK şubelerinde, bu sene itibarıyla kadın üst giysileri, turistik ve hediyelik eşya, tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları, ebru, özel gün ve nikah şekeri yapımı, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve çocuk etkinlikleri, takı tasarımı, butik çikolata, pastacı çırağı, resim, müzik ve gösteri sanatları, Kur’an-ı Kerim okuma, Osmanlıca, Arapça ve İngilizce vb. 120 farklı branşta kayıt alınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’na uygun olarak hazırlanan müfredata göre eğitim alan ev hanımları, emekliler, gençler ve her yaştan insanlar, bu kurslar sayesinde değişik mesleki beceriler kazanıyor. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere yine Bakanlık onaylı bitirme sertifikası veriliyor.

6 bin 320 kursiyere eğitim verildi

2015-2016 eğitim öğretim döneminde Altınordu, Ünye ve Fatsa ORMEK şubelerinde ücretsiz açılan kurslar, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 46 farklı branşta açılan kurslarda, 262 grupta yer alan 6 bin 320 kursiyere eğitim verildi.

Kursiyerlerin yaptığı birbirinden güzel çalışmaların bazıları ise düzenlenen yılsonu sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Resim, özel gün ve nikah şekeri hazırlama, tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları hazırlama, kadın üst giysileri dikimi, turistik ve hediyelik eşya hazırlama, ebru, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve çocuk etkinlikleri, takı tasarımı misinalı ve çivili örme, heykel yapımı, iğne oyası ve fotoğraf çekimi gibi alanlarda ortaya konan eserler büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA