Oltulular Piknikte Buluştu

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği piknik şölenine siyasetten sanat dünyasına birçok isim katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan piknik şöleni mehteran ile devam etti.

Oltulular Piknikte Buluştu
BEDFE (Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu) tarafından Bursa’nın Osmangazi ilçesinde düzenlenen piknik şöleni oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Dernek Başkanı Abdullah Akay burada yaptığı konuşmasında, “Gurbete sıla özlemi çekiyoruz piknik günü düzenleyerek Bursa’daki Oltuluları bir araya getirip bir nebzede hasret gidermek istedik Piknik günümüze gösterdikleri ilgi ve alakandan dolay herkese teşekkür ederim” dedi.

Aşık ve Türk Sanat Müziği yerel sanatçısı Metehan Polat ve Aşık Temel Turabi sahne alarak türküler seslendirdi. Daha sonra milletvekilleri adına Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu selamlama konuşması yaptı. İl başkanlarını temsilen ise MHP İl Başkanı Tevfik Topçu bir konuşma yaptı. Aşık Cemal divani ve şairlerimizden Ayhan Korkmaz ne güzel eserlerini seslendirdiler. Son olarak Oltulu sanatçılardan Sadullah Öztürk ve Ayaz Toprak sahne aldılar.

Piknik şölenine Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğlu, Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Ak Parti Osmangazi ilçe başkan vekili Enes Akgül katıldı.

Piknik gününde ise yılın piknik ağası Ömer Kormaz seçildi

Başkan Ömer Ömeroğlu piknik şöleniyle ilgili şunları kaydetti: “Yöneticilerimiz, kanaat önderlerimiz, STK başkanlarımız, hemşeri dernekler başkanlarımız, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Oltulu dernek başkanlarımız, binlerce Oltulu candaşlarımız ve kardeşlerimiz ile muhteşem bir buluşma yaşadık. Bu muhteşem buluşmayı yaşamamızı lütfeden Allah’a hamd ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum.”

Ara ara çekilişlerin de yapıldığı programa Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Gürsu Belediyesi’nin destek verdiğini belirten Başkan Ömeroğlu, piknik alanının Osmangazi sınırları içerisinde olmasına rağmen Osmangazi Belediyesi’nin etkinliğe destek vermemesinden yakındı.
Kaynak: İHA