Minik Kaşiflerin Hayalleri Gerçeğe Dönüşüyor

Küçükçekmece Belediyesi, kurduğu atölyelerde çocukların hayal güçlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunuyor.

Minik Kaşiflerin Hayalleri Gerçeğe Dönüşüyor
Söğütlüçeşme Bilgievi’ nde Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında en son teknolojik ürünlerin yer aldığı laboratuvar ve uygulama atölyesi kuruldu. Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede çocuklar MAC Bilgisayar Laboratuvarında araştırma yapmasını öğrenerek farklı yazılım ve programlara yönelik teorik eğitim alırken, uygulama atölyesinde ise tasarımlarını, uygulamalarını geliştirme ve 3D Yazıcı, ahşap atölyesi, akıllı uygulama monitörü aracılığıyla hayata geçirme imkanı buluyor.

Hayal ettikleri Küçükçekmece’yi yeniden planlıyorlar

Projede Stop Motion Film Atölyesi, Tara-Tasarla Atölyesi, ÇocukKent Atölyesi, Mini Marangoz Atölyesi, Oyun Programlama Atölyesi ve Robot Çocuk Atölyesi olmak üzere 6 farklı atölyede eğitimler verilerek, hayal güçlerine yönelik düşüncelerini tasarlayan ve uygulamaya geçiren çözüm odaklı bireyler yetiştirmek için çalışmalar yürütülüyor. Çocuklar Stop Motion Film Atölyesinde teknolojinin imkanlarını kullanarak kendi hikayelerinden filmlerini oluştururken hayal gücünü somut bir ürüne dönüştürmenin tüm aşamaları deneyimliyor. Tara-Tasarla Atölyesinde ise herhangi bir objeyi 3D tarayıcılar ile tarayarak öğrendikleri yazılım programları aracılığıyla yeniden tasarlarken ÇocukKent Atölyesinde yaşadıkları kenti kendi hayal güçleri çerçevesinde yeniden tasarlayarak yeni bir mimari plan oluşturuyorlar. Oyun Programlama Atölyesinde dünyanın en önemli kod yazma programlarını öğrenerek kendi bilgisayar oyunlarını yazan çocukların en sevdikleri atölye ise Robot Çocuk. Bu atölyede çocuklar kendi robotlarını tasarlayarak programlıyor ve robotları harekete geçirerek keyifli vakit geçiriyor.

Eğitim yönetim sistemi ile tüm eğitimler internette

Proje kapsamında ayrıca bir de ‘Eğitim Yönetim Sistemi’ oluşturuldu. Eğitimleri alan çocukların evlerinde tekrar yapabilmeleri ve Bilgi Evi’ne gelme imkanı olmayan çocukların da bu eğitimlerden faydalanması için oluşturulan portala eğitim videolarının ve içeriklerin yüklenmesinde son aşamaya gelindi. Videoların internet üzerinden ücretsiz olarak izlenebileceği sistem aracılığıyla çok daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor. Bununla birlikte Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı Bilgi Evlerinde yürütülen farklı eğitimlerin de sisteme entegre edilmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor. Küçükçekmece ilçesinde yaşayan tüm çocuklara ücretsiz olarak verilen eğitimlere katılmak için www.kucukmucitler.com.tr adresinden başvuruda bulunulabiliyor.
Kaynak: İHA