Milas'ta Baz İstasyonunun Direği Kayıplara Karıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde, yaklaşık olarak 3 ay önce bir GSM firması tarafından yapımına başlanan ve mühürlenmesi sebebiyle yarım bırakılan baz istasyonunun direğinin yaklaşık 10 metrelik kısmı kayıplara karıştı.

Milas'ta Baz İstasyonunun Direği Kayıplara Karıştı
Milas’ta Sodra Dağı Mevkiinde yaklaşık olarak 3 ay önce bir GSM firması tarafından baz istasyonu yapımına başlandı. İstasyon kurulum çalışmaları direğin yaklaşık 10 metrelik bölümü tamamlandıktan sonra gerekli izin ve evraklarının eksik olduğu iddiasıyla Milas Belediyesi tarafından mühürlenerek durduruldu.

Yapılan mühürleme işleminin ardından firma evraklarının tam olduğu gerekçesiyle belediyeye karşı dava açtı. Yasal sürecin sona ermesinin ardından yarım kalan çalışmalarını tamamlamak üzere yeniden Sodra Dağı Mevkine geldiler.

Gördükleri manzara karşısında şok oldular

Yarım bırakılan çalışmaların tamamlanması için bölgeye gelen GSM firması yetkilileri gördükleri manzara karşısında şok oldular. Yapımına başlanıldığı iddia edilen baz istasyonunun kurulu olan 10 metrelik kısmının ve kurulumuna devam edilmek üzerine bölgede bırakılan bazı malzemelerin yok olduğunu iddia eden GSM firması yetkilileri durumu 155 polis imdat hattına bildirdiler.

Bölgeye gelen polis ekipleri firma yetkilileri ile görüşerek durum hakkında bilgi aldı. GSM firması yetkilileri çeşitli yerlerde kurulu diğer baz istasyonlarında da hırsızlık olaylarının yaşandığını, fakat şimdiye kadar direk hırsızlığı ile karşılaşmadıklarını gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini ifade etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri olayın gerçekleştiği bölgede inceleme başlattı. Yapılan inceleme sırasında direk temelinin yapımı sırasında kullanılan ve yine aynı bölgede bırakılan temel demirlerinin yerinde durması ekiplerin dikkatini çekti.

Olası bir hırsızlık olayına karşılık sadece baz istasyonunun direk malzemelerinin kayıplara karışması nedeniyle direğin belki aynı belki başka bir GSM firması çalışanları tarafından sökülebileceği iddiası yarattı.

Polis ekipleri direğin kim ya da kimler tarafından söküldüğü ve götürüldüğü ile ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.
Kaynak: İHA