Kuşadası Belediye Meclisi Kazı Alanında Toplandı

Kuşadası Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı, Kuşadası’nın en önemli arkeolojik alanlarından olan Kadıkalesi’nde yapıldı.

Kuşadası Belediye Meclisi Kazı Alanında Toplandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle, 2001’den bu yana sürmekte olan kazı çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla Kadıkalesi Kazıevi’nde yapılan Meclis toplantısında, kazı çalışmalarına yapılan desteğin sürdürülmesi kararı alındı.

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kadıkalesi/Anaia antik kentindeki kazıların 2001 yılından bu yana Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Zeynep Mercangöz’ün başkanlığındaki bir ekip tarafından özveriyle sürdürüldüğünü belirterek “Kazı çalışmaları sürdükçe, Kadıkalesi’nin geçmişinin Efes’ten bile eski olduğu ve pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı anlaşıldı. Kuşadası’nın en önemli tarihsel ve arkeolojik alanlarından birisi olan Kadıkalesi’ne desteğimiz sürecek” diye konuştu.

Kadıkalesi/Anaia Kazı Başkanı Prof. Dr. Mercangöz ise, Kuşadası Belediye Meclis üyelerini Kadıkalesi Kazıevi’nde ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek “Kazı heyecanımızı sizlerle paylaşmak çok güzel” dedi.

Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında, Kadıkalesi kazı çalışmalarına destek sağlanması ve teknik, lojistik işbirliği yapılması ile ilgili olarak protokol yapmak üzere Başkan Özer Kayalı’ya yetki verildi.

Toplantıda, bu yıl Kuşadası’nda eğitim hayatına başlayacak olan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Müzik ve Bale Ortaokulu’na Camiatik Mahallesi’nde bulunan Çalıkuşu Evi’nin tahsis edilmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca, geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis üyeliğinden istifa eden Bilgehan Algan’ın yerine Zeliha Küçük’ün Meclis Üyesi olarak göreve başladığı ifade edildi. Toplantının ardından Başkan Kayalı ve Meclis Üyeleri, Kadıkalesi kazı alanını gezerek Prof. Dr. Mercangöz’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- AK PARTİ GRUBU ARYA İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

Bu arada, meclis toplantısında AK Parti grubu tarafından belediye şirketi ARYA ile ilgili soru önergesi verildi.

6 maddelik AK Parti önergesinde, Başkan Özer Kayalı’dan ARYA şirketi ile ilgili iddiaların şeffaf belediyecilik adına cevaplandırılması istendi.

Kuşadası Belediye Meclisi tarafından bugün Kadı Kalesi kazı alanında düzenlenen belediye meclis toplantısına AK Parti gurubunun ARYA ile ilgili verdiği soru önergesi damga vurdu. AK Parti’li belediye meclis üyeleri Tacettin Özden, Rıza Esen, Cenap Sekban, Ahmet Candan ve Bayram Bayaözlü tarafından imzalanarak, Kuşadası Belediye Meclis Başkanlığı’na verilen soru önergesi’nde “ Son günlerde yazılı ve görsel basında Kuşadası Belediyesi’nin şirketi olan ARYA ile ilgili spekülasyonlara açıklık getirmek, şeffaf belediyecilik anlamında halkı bilgilendirmek adına, oluşan ya da oluşturulmak istenen olumsuzlukları kamuoyunun bilgisine sunmak üzere cevaplanması gereken sorulan hasıl olmuştur “ denilerek, “ Bu anlamda; 1- Arya şirketinin yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır ve bu kişelere aylık kaç para maaş ödenmektedir? 2- Arya şirketinin Kuşadası’ndaki iştirakleri nelerdir?

3- Tüm bu iştiraklerde kaç kişi çalışmaktadır ve bu kişileri toplam olarak kaç para maaş ödemektedir? 4- Arya’nın Kuşadası belediyesinden aldığı ihaleler nelerdir? 5-Arya’nın aldığı ihaleler sonucu, bu ihalelerden Kuşadası belediyesi ne gibi bir kar sağlamıştır, bu ihalelerde kamu yararı var mıdır? 6-Arya şirketinin mali yönden kar zarar durumu nedir “ şeklindeki 6 sorunun Başkan Kayalı tarafından cevaplandırılması istendi. Başkan Kayalı ise önergeye yazılı olarak cevap vereceğini söyledi.

AK Parti meclis grup başkanı ve belediye meclis üyesi Tacettin Özden, “ Kamuoyunda oluşan iddialar üzerine bizler şeffaflık ve bilgilenmek adına soru önergemizi verdik. Sayın başkan bunu sözlü olarak cevaplamak yerine yazılı olarak cevaplayacağını söyledi.

Yazılı olarak belediye başkanlığından cevap geldikten sonra kamuoyuna ARYA ile ilgili detaylı bir açıklama yapacağız “ dedi.

Kaynak: İHA