Kemik İliği Donör Etkinliği

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Gür: 'Donör olmaktan mutluluk duyuyorum.'

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye'de kemik iliği donörünü arttırmak kapsamında düzenlenen etkinlikte kemik iliği donörü oldu.

Gaziantep Kızılay Bölge Kan Merkezi'nde Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yapılan 'Belki de sensin' başlıklı kampanya kapsamında Türkiye'de kemik iliği donörünü arttırmak için etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamında GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve GAÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Metin Bedir ve beraberindeki heyet, kan bağışında bulunarak kemik iliği donörü oldu.

Kemik iliği donörü olan kişiler, kan kanseri veya kemik iliği kanseri olan kişilere bağışta bulunarak bu kişinin hayatta bağlanmasını sağlıyor.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Gür, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kemik iliği hastalarının durumlarını çok iyi anladığını belirtti.

Özellikle donör bulunamadığı için ölümlerin meydana geldiğini belirten Gür, 'Eğer bizler fedakarlık yapıp, bugün değil geleceği düşünebilirsek kayıtlı bir donör olarak sisteme girersek ihtiyacı olan kişinin hayata tutunmasını sağlarız. Bugün konuşuyoruz, oynuyoruz ancak bir gün gelecek bizlerde o ihtiyaç sahipleri gibi birilerinin donörüne ihtiyaç duyacağız. Gelecekte de bizim ihtiyacımızı karşılayacak bu tehlikeyi şimdiden görüyoruz.' dedi.

Gür, bu yüzden kendisinin de donör olduğunu belirterek, 'Üniversite rektörü olarak bu projeye ön ayak olan kişilere ve Gaziantep çalışanlarına teşekkür ediyorum. Donör olmaktan mutluluk duyuyorum. Hepinizin nasıl bir kan bağışında bulunuyorsak, nasıl organ bağışı yapıyorsak, aynı şekilde kemik iliği donörü de olmalıyız. Herkesin de bağışçı olmasını istiyorum.' dedi.
Kaynak: AA