Iğdır'dan Teşvik Paketi Sevinci

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da 23 ili kapsayan teşvik paketini açıklaması Iğdır’da sevinçle karşılandı.

Iğdır'dan Teşvik Paketi Sevinci
Iğdır Sanayi ve Ticaret Odası (ITSO) Başkanı Kamil Arslan, Başbakan Yıldırım’ın Diyarbakır’da, Doğu ve Güneydoğu ilerine yönelik açıklamış olduğu teşvik paketini çok büyük önemle benimsediklerini söyledi.

Böylesi bir teşvik paketini beklediklerini belirten Arslan, “2003 yılında 5084 Sayılı Teşvik Yasası çıktığında aynı illere beklediğimiz teşviki Sayın Başbakanımız bu vesile ile açıkladı.

Biz oda başkanları olarak kalkınmada öncelikli illere teşvikin gerçek anlamda yapılması konusunda çok ısrarcı olduk. Fakat 5084 Sayılı Teşvik Yasası 36 ile yayıldı ve akabinde son çıkan teşvik yasası 81 ile kategoriler adı altında verildi.

Bunun faydasını gördük. Ama bugün 23 ilin bu teşvikten faydalanması bizim için çok önem arz ediyor, çok da büyük faydasını göreceğimiz kanısındayım” dedi.

“Bu bölgenin tekstil üstü olmasını istiyoruz”

Bu açıklamanın ardından Iğdır’a yatırım yapmak konusunda 20 iş adamının kendisini aradığını anlatan Arslan, “Bölgede istihdam oluşturmak isteyen müteşebbisler, organize sanayi bölgemizde yer tahsisi talep ediyorlar. Bu gösteriyor ki bu paketten Iğdır çok büyük bir fayda görecektir. Özellikle tekstil firmalarının bu konuda bize talepleri var. Bunun yanında kent yapımız, her alanda fabrikaların kurulması konusunda müsaittir. Fakat bizim beklentimiz en çok tekstil üzerinedir. Burada bu anlamda kalifiyeli elamanlarımız var. Bu bölgenin tekstil üstü olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“İnsanların yaşam standartlarının yükselmesi terörün de önüne geçecektir”

Hükümetin uygulamış olduğu Doğu ve Güneydoğu illerine yönelik teşvik paketinin çok hayırlara vesile olacağını ifade deden Arslan, “Bu bölgeye yatırım gelmesi durumunda, istihdam olduğu zaman göçün önüne geçilecektir. Batıya göçün yolu kesilmiş olacaktır. Burada askeri ücretle bir insan rahatlıkla geçinebilir, fakat batıda aynı maaşla geçinmek çok zor. Burada insanı tutamasanız batıda gençler ya teröre ya da diğer suçlara meyillenir. Buradaki insanların yaşam standartlarının yükselmesi, terörün de önüne geçecektir. İnsanlar burada iş bulursa hem ülkesine hem de ailesine faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA