HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Hakkında Suç Duyurusu

Kocaeli'de bir gazeteci, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte 'PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadıklarını' ifade eden Demirtaş'ın, 'vatana ihanet' suçundan yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir gazeteci, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamadıkları' yönündeki açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Gebze'de yayım yapan yerel bir gazetenin sahibi olan Uğur Saray, Demirtaş hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Gebze Adliyesine gelerek, savcılığa sundu.

Dilekçede, Demirtaş'ın Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde çıkan terör örgütü PKK ile ilgili açıklamalarına yer verildi.

Demirtaş'ın 'vatana ihanet' suçundan yargılanmasının talep edildiği dilekçede, Demirtaş'ın, 'Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne karşı giriştiği sayısız tacizin son bulması ve şehitlerin kanının yerde kalmaması' gerektiği belirtildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte, 'Biz PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. Ancak sivilleri hedef alan eylemlerini terör olarak nitelendiriyoruz.' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA