Halk Sağlığı Haftası

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Cerit: 'Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir'.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gerektiğini belirtti.

Cerit, Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, halk sağlığının, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Bu hedefle bireylerin sağlıklarını koruma ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunduklarını dile getiren Cerit, şunları kaydetti:

'Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimliği uygulaması ile her birey sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime kavuşmuştur. Kadın ve çocuk sağlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun olduğu gibi müdürlüğümüzün de öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlar ve gebelikten itibaren bebek ve çocuklarımıza yönelik sağlık hizmetleri itina ile sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir.'
Kaynak: AA