Hakkari'ye Atanan Öğretmenler Dayanışma Yemeği

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü kente yeni atanan ve 'Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları' seminerine katılan 367 aday öğretmene yemek verdi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde verilen yemeğe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve kente atanan öğretmenler katıldı.

Yemekte konuşan Vali Toprak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen yemeğe katılan öğretmelere teşekkür etti.

'Hakkari gibi Türkiye’nin en güzel, en güzide köşelerinden birine gelmeniz hayatınız boyunca taşıyacağınız çok önemli bir tecrübe olacaktır' diyen Toprak, şunları söyledi.

'19 Eylül’de meslek hayatınıza başlayarak yetiştirmekle mükellef olduğunuz öğrencilerinizle buluşacaksınız. Bir ortamda öğretmen olduğu söylendiği zaman karşıdakiler hangi makamda mevkide olursa olsun kendilerine bir çeki düzen verme ihtiyacı duyarlar. Böyle bir hassasiyete sahip olduğu için de öğretmenlik mesleğinin buna göre de mesuliyetleri bulunmaktadır. Bu saygınlık, dikkat, özen gösterilen meslekler beraberinde de bazı mesuliyetler getirmektedir. Sizin her hareketiniz öncelikle öğrencileriniz tarafından olmak üzere toplumun bütün kesimleri tarafından hassasiyetle takip edilir. Biz ilkokuldayken ortaokuldayken öğretmenlerimizi izlerdik, onların her hareketini davranışlarını kendimize örnek alırdık. Hayat böyle başlıyor, aileden sonra okulla tanışıyoruz ve önümüzde örnek şahsiyet olarak ilk olarak öğretmenlerimizi görüyoruz. Onun için çocuklarımıza gençlerimize vereceğiniz bilgilerin yanı sıra vatanına, milletine faydalı, ahlaklı, dürüst, karşısındakinin hakkına hukukuna riayet eden, nazik, hoşgörülü insanlar yetiştirmek adına teslim almış olduğunuz bu çocuklar üzerinde çok büyük etkiniz ve emeğiniz olacak. Bunu hiçbir zaman unutmamanızı rica ediyorum. Yani siz, sadece ekmek parası için gelip bir meslek icra etmeyeceksiniz. Siz de bunun bilincindesiniz. Onun için bu duyarlılığı bu hassasiyeti ve hepsinden önemlisi bu heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyin. Sizin yapacağınız bir yanlış hareket birçok çocuğa da kötü örnek olacaktır veya tam tersi güzel bir hareket onlara hayat boyunca rehberlik yapacaktır. Bunların bilincinde olmanızı rica ediyorum.'

Öğretmenlerin Hakkari’de olmalarının ayrı bir şans olduğunu ifade eden Hakkari Valisi Toprak, Ankara'yı, Kayseri'yi, Çorum'u herkesin görebildiğini ancak Hakkari'ye, bazı zorluklardan dolayı herkesin gelemediğini aktardı.

Vali Toprak, 'Hakkari’de olmanız da ayrı bir şanstır. Ankara’yı, Kayseri’yi Çorum’u herkes görebilir. Ama Hakkari’yi ileride düzeldiği zaman , turizm açıldığı zaman özel olarak da çok kişi gelecek inşallah da şu an itibariyle söylüyorum, bazı zorluklardan dolayı herkes gelemiyor, herkes göremiyor. Siz, bu şansa sahip oldunuz, olaya böyle bakalım. Hepinizin aileleri de gelecek görecek. Hakkari’nin ve Hakkarililer'in ne kadar güzel olduğunu, ne kadar misafirperver insanlar olduklarını kendi gözleriyle de görecek. Siz, bu manada da birer elçi olacaksınız. Buranın tanınması ve doğru algılanmasına bir yerde sebep de olacaksınız. Çünkü diğer memurlara göre sayınız da fazla. Ben bu duygularla hepinizi tebrik ediyor ve görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Memurluk hayatınızın da başladığı şekilde güzel, huzurlu, mutlu, sağlıklı bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum.'

Toprak, daha sonra öğretmenlere üzerinde isimleri yazılan Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü amblemi bulunan kupa hediye etti.

Program, verilen yemeğin ardından sona erdi.

Kaynak: AA