GÜNDEM ÖZETİ / 7 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

(Ankara/11.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP Genel Merkezi'nde toplanacak. Kılıçdaroğlu, daha sonra Fransız Sosyalist Parti Ulusal Sekreter Yardımcısı Marıe Rose Koro ile genel merkezde görüşecek.

(Ankara/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti genel merkezinde KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca'yı kabul edecek.

(Ankara/17.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı hayvansal üretim ile temmuz ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

2 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Portekizce Konuşan Ülkeler Topluluğu İcra Sekreteri Murade Murargy ile bir araya gelecek, Portekiz Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi ve AB Komitesi üyeleri ve Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanı Costa Neves ve Dostluk Grubu üyeleri ile ayrı ayrı görüşecek.

(Lizbon)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nde temaslarda bulunacak, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın ev sahipliğinde yapılacak Suriye konulu toplantıya katılacak.

(Strazburg/Londra)

4- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek. Stoltenberg, ayrıca Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria ile de görüşecek.

(Gürcistan)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Pera Müzesi'nin 'Veri Girişi' ve 'Karşılaşmalar' isimli iki sergisi dolayısıyla Pera Müzesi Oditoryumu'nda basın toplantısı yapılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Dünyaca ünlü kaligraf Denis Brown'un Mürekkep Sohbetleri Grubu tarafından organize edilen ve 4 gün sürecek olan çalıştay programı Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi'nde başlayacak.

(İstanbul/17.00)

SPOR

1- Hentbol Erkekler Süper Kupa maçında Beşiktaş Mogaz ile Göztepe, THF Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/19.00)

2- Kırgızistan'da düzenlenen 2. Dünya Göçebe Oyunları'nda müsabakalar sürüyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.
Kaynak: AA