Fatsa'da 'Mesleki Eğitim Ve Girişimcilik' Projesi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından kadınlara yönelik hazırlanan “Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu” projesi kapsamında FATSO’ya 800 bin lira toplam değeri olan makinelerin kurulumu tamamlandı.

Fatsa'da 'Mesleki Eğitim Ve Girişimcilik' Projesi
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş yaptığı açıklamada, kursiyerlerin eğitim göreceği atölyede toplam değeri 800 bin lira olan makinelerin kurulumuna başlandığını belirtti.

Kadınların istihdamına yönelik hazırlanan bu projenin ortağı olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Başkan Karataş, “2010 yılından bu zamana kadar mesleki eğitim kursları düzenledik. Bu zamana kadar 400 kadını iş sahibi yaptık. Biz bu kursları daha kapsamlı düzenlemek ve daha çok kadına ulaşmak için bir proje hazırlamıştık. DOKA tarafından desteklenen ‘Hazır Giyim İmalatına Yönelik Mesleki Eğitim ve Girişimcilik Operasyonu’ projesi kapsamında cihazlar ve makineler geldi. Makinelerin toplam değeri 800 bin lira. Odamız bünyesinde oluşturulan atölyede şuanda bu makinelerin kurulumu yapılıyor” dedi.

Kursiyerlere DOKA tarafından günlük 30 lira ücret verileceğini de belirten Karataş, “Kursa katılmak isteyen kadınların başvurularını Ekim ayında almaya başlayacağız. Mülakatı geçen kişiler kursa katılmaya hak kazanacak. Fatsa ve Giresun merkezde 300 kadına iş becerisi kazandırarak bu kişileri tekstil de istihdam edeceğiz. Ayrıca Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı ve Hazır Giyim Bölümü’ne de aynı proje kapsamında atölye kurduk. Bu bölümün binasını da Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz yapmıştık. 250 öğrencinin daha kapsamlı makinelerde eğitim almasına vesile olduğumuz için gururlu ve mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: İHA