Esenler'de 'Çarşamba Seminerleri'nin Konuğu Çocuk Geliştirme Ve Eğitim Uzmanı İklim Aslan'dı

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ’Çarşamba Seminerleri’de konuşan Çocuk Geliştirme ve Eğitim Uzmanı İklim Aslan, "Okula yeni başlayacak çocuğu okula hazırlamak için ayrılık provaları yapın" dedi.

Esenler'de 'Çarşamba Seminerleri'nin Konuğu Çocuk Geliştirme Ve Eğitim Uzmanı İklim Aslan'dı
Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün düzenlediği Çarşamba Seminerleri kapsamında Çocuk Geliştirme ve Eğitim Uzmanı İklim Aslan, okula uyum sürecinde ebeveyn tutumlarının nasıl olması gerektiğini anlattı. "Çocuğum Okula Başlıyor" konulu seminer, Cahit Zarifoğlu ESGEV’de gerçekleşti.

"Ağlayan çocuğu zorla sınıfa sokmayın"

Okula yeni başlayan çocukların heyecanlı olmalarının normal olduğunu söyleyen İklim Aslan, "Çocuk okula başlayacağında heyecanlı ve endişeli olabilir. Çocuğu bu durumda yetişkin gibi görmeliyiz. Onu karşımıza değil yanımıza almalıyız. İlk derse girmek istemiyorsa nedenini sorup, çekincelerini öğrenmeli ve evde konuşarak anlaşacağımızı söylemeliyiz. Ağlayan çocuğu sınıfa zorla sokmaya çalışmayın. Böyle ortamlarda ’ses bulaşması’ olur ve ağlamayan çocuk da ağlamaya başlar" diye konuştu.

"Ayrılık provaları önemli"

Çocuğun okula hazır hissetmesi için anne babaların yapması gerekenlere de değinen Aslan, "Okula yeni başlayacak çocuğu okula hazırlamak için ayrılık provaları yapın. Okullarla ilgili gerekçeli ve abartısız konuşmalarla okulu bilinmeyen olmaktan çıkarın" dedi.

Aslan, konuşmasının ardından kadınların sorularını da cevapladı.
Kaynak: İHA