Ekonomi Bakanı Zeybekci İngiltere'ye Gidecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 8-9 Eylül'de İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Zeybekci, beraberinde iş dünyası temsilcileriyle Türkiye'nin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerinin mevcut durumunu gözden geçirmek, yeni işbirliği olanaklarını tespit etmek, Türkiye ve bölgede yaşanan son ticari ve ekonomik gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak, 15 Temmuz'da ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile Türkiye'deki mevcut ticari ve ekonomik duruma ilişkin muhatap ülkelerin hükümetleri, iş çevreleri ve basın kuruluşlarına gerekli mesajları vermek üzere ağustos ve eylül dönemini kapsayacak şekilde çeşitli ülkelere bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Bu çerçevede geçen ay Kopenhag, Lahey ve Roma’ya ziyaretler gerçekleştiren Zeybekci, 8-9 Eylül'de Londra'da temaslarda bulunacak.

Bakan Zeybekci, ziyarette Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile görüşecek, söz konusu ülkenin önde gelen 60’a yakın ticaret ve yatırım firmasının üst düzey temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

Ziyarette Zeybekci'ye TOBB, TÜSİAD, TİM, DEİK, MÜSİAD, TÜMSİAD gibi önde gelen sivil toplam kuruluşlarının temsilcileri, özel sektör heyeti ve TBMM'de grubu bulunan partilerden milletvekilleri de eşlik edecek.

Türkiye'nin Birleşik Krallık ile ticaret hacmi 2015 yılında yaklaşık 16,2 milyar doları buldu. İki ülke arasındaki ticaret hacmi, bu yılın ocak-temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 artarak 7,3 milyar dolara yükseldi. Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye 2002 yılı ile 2016 yılı haziran ayı arasındaki dönemde 8,8 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapıldı.

Kaynak: AA