'Devr-İ Dinozor' Sergisine İlgi

Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'ndeki (BTM) 'Devr-i Dinozor' sergisi, açıldığı günden bu yana yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkezde TÜBİTAK desteğiyle 150 milyon yıl önce dünya hayatına egemen olan dinozor replikaları, Temmuz ve Ağustos aylarında 10 binin üzerinde bilim meraklısını konuk etti.

Senaryosu bilimsel verilerin ışığında tanımlanmış dönemlere göre belirlenen ve 534 metrekarelik alana kurulan sergide, 3 farklı çağda yaşamış, 13 ayrı dinozorun birebir replikaları yer alıyor.

Özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan sergide, dinozorların yaşadığı çağlar 6 farklı sahnede, o döneme ait dinozor replikaları, özel efektler ve bitki örtüsünü içeren dekorlar halinde sunuluyor.

Büyük Patlama ve dünyanın oluşumundan bugüne kadar geçen jeolojik zamanlar hakkında genel bilgilerin de yer aldığı sergide, dinozorların ortaya çıkmaları, yayılıp çeşitlenmeleri ve yok oluşları, iklimsel değişimler ve bitki örtüsü konularına ilişkin video gösterimleri de yapılıyor.

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, yaptığı açıklamada, '300'ün üzerinde deney düzeneğiyle çocuklarımıza okullarda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı sağlayan BTM'de belli aralıklarla dünya çapında sergiler getiriyoruz. Bunlardan biri de 'Devr-i Dinozor' sergisi. Dünya tarihi boyunca milyonlarca yıl önce yaşamış canlıları tüm yönleriyle tanıtan güzel bir sergi. Ziyaretçiler, Pazartesi günleri hariç her gün 08.00-18.00 saatleri arasında sergiyi görebilir.' ifadelerini kulandı.

Kaynak: AA