CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş Açıklaması

'Ülkemizde bir kez daha darbe girişiminin yaşanmaması için demokrasimizi ve parlamentomuzu, kuvvetler ayrılığını ve hukuk devletini güçlendirmeliyiz'.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 'Ülkemizde bir kez daha darbe girişiminin yaşanmaması için demokrasimizi ve parlamentomuzu, kuvvetler ayrılığını, ve hukuk devletini güçlendirmeliyiz.' dedi.

Demirtaş, partisinin Zonguldak İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz akşamı devletin içine yuvalanmış FETÖ terör örgütü mensuplarının, demokrasiyi ve millet iradesini ortadan kaldırmak için bir darbe kalkışmasında bulunduğunu hatırlattı.

Darbe girişimimin bütün siyasi partilerin, meslek kuruluşlarının, ordunun içindeki Atatürkçü ve cumhuriyetçi askerlerin yanı sıra vatandaşların ortak çabası ile önlendiğini anımsatan Demirtaş, şöyle konuştu:

'Bu durum ülkemizdeki demokrasi tarihi açısından çok önemli bir aşamadır. Ben de darbe gecesi genel başkanımızın talimatı ile derhal TBMM'ye gittim ve üzerimize darbecilerin meclise attığı bombalara rağmen ertesi güne kadar mecliste durdum. Ülkemizde bir kez daha darbe girişiminin yaşanmaması için demokrasimizi ve parlamentomuzu, kuvvetler ayrılığını ve hukuk devletini güçlendirmeliyiz. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamalıyız. Evrensel hukuk kurallarını herkese uygulamalıyız. Devlet yönetiminde ve bürokrasi de liyakatı, bilgiyi ve beceriyi esas almalıyız. Devlete olan güveni yeniden tesis etmeliyiz. Eğer bunları yapmazsak, başka büyük sorunlar yaşarız. Yeni 15 temmuzlar yaşarız.'

Kaynak: AA