Büyükçekmece'deki Hayvan Satış Ve Kesim Alanı Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Büyükçekmece’de 30 bin metrekare alan üzerine kurulan 120 çadırlı dev kurban satış ve kesim alanı bayram öncesinde basın mensuplarına tanıtıldı.

Büyükçekmece'deki Hayvan Satış Ve Kesim Alanı Basın Mensuplarına Tanıtıldı
Büyükçekmece Belediyesi’nin, Çakmaklı Mahallesi’nde kurduğu modern kurban satış ve kesim tesisi yeni eklenen üniteleri ile birlikte Kurban Bayramı öncesinde basın mensuplarına tanıtıldı. Kurulan modern kesim alanında geçen seneye oranla artan çadır sayısı ile aynı anda çok daha fazla kişiye, çok daha hızlı bir şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor. Kurban Bayramı’nda alanda bin büyükbaş ve 2 bin küçükbaş hayvan kesimi aynı gün içerisinde yapılarak çok sayıda vatandaşa hızlı bir şekilde hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Kurban satış ve kesim alanı içerisinde 7 bin araçlık otopark, kafeterya, kurban satıcılarının kullanması için banyo ve mescitler bulunuyor. 30 bin metrekare alan üzerine kurulan alanın etrafındaki 2,5 metrelik çitler ile hayvanların alandan kaçmaları ve dışarıdan alana küpesiz kaçak kurbanlıkların sokulması da engelleniyor. Büyükçekmece Belediyesi veteriner hekimleri kurbanların kontrollerini yaparak doğru ve hijyen kurallarına uygun olarak kesilmesini sağlayacak. Belediye ekipleri de kurbanların küpelerini ve kayıtlarını kontrol ederek vatandaşların kesecekleri hayvanların kesime uygun olup olmadığını denetleyecek.

"Her ihtiyacına cevap verebilecek modern bir tesis kurduk"

Büyükçekmece’deki kurban kesim ve satış alanlarını tek bir yerde toplayarak bu alanı oluşturduklarını belirten Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, "İki yıldır hizmet veren bu alanda iki tane büyükbaş kesim ünitesi, bir tane küçükbaş kesim ünitesi bulunuyor. Buradaki çobanların her ihtiyacına cevap verebilecek modern bir tesis kurduk. Kurban vazifesini yerine getirirken gerçekten dinimize, sağlık kurallarına uygun olarak insanların rahat bir şekilde kurbanlarını kesmeleri için bu tesisi oluşturduk. Otuz dönümlük arazinin etrafı kapalı hiçbir yerden kaçak bir hayvan ya da başka bir şeyin girmesi mümkün değildir. Buradaki hayvanlar küpeli hayvanlar hepsi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na kayıtlı hayvanlardır" dedi.

Kaynak: İHA