Brezilya'da Rousseff'in Görevden Azledilmesi

Rousseff, devlet başkanlığı konutunu boşalttı.

Brezilya'da, görevinden azledilen eski Devlet Başkanı Dilma Rousseff, devlet başkanlığı konutundan ayrıldı.

Brezilya basınında yer alan haberlerde, Rousseff'in, devlet başkanlarının resmi ikametgahı olan Alvorada Sarayı'nı boşalttığı belirtildi.

Konuttan, lideri olduğu İşçi Partisi'nin eski bakanları ve milletvekilleriyle ayrılan Rousseff'i, sarayın önünde destekçileri ve iş arkadaşları karşıladı.

Yandaşları, memleketi Porto Alegre'ye dönmek üzere havalimanına giden Rousseff'e sevgi gösterisinde bulundu.

Rousseff, azil kararının ardından destekçilerine yönelik yaptığı konuşmada, veda etmeyeceğini ve geri dönerek 'darbeyle kurulan hükümete karşı' mücadelesini sürdüreceğini söylemişti. Rousseff, 'Bizi yendiklerini düşünüyorlar ancak yanılıyorlar. Biliyorum ki herkes mücadele edecek. Onlara daha sert karşı koyulacak.' ifadelerini kullanmıştı.

Rio de Janeiro ve Sao Paulo kentlerinde, görevinden azledilen Rousseff'in yerine Michel Temer'in getirilmesine karşı çıkanlar tarafından düzenlenen protesto gösterilerine on binlerce kişi katılmıştı.

Senato, 31 Ağustos'ta, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Rousseff'in azli için yapılan oylamada 20'ye karşı 61 oyla devlet başkanının görevine son verilmesi yönünde karar vermişti. Rousseff'in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen Temer, 1 Eylül'de yemin ederek görevine başlamıştı. Temer, Rousseff'in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak.
Kaynak: AA