Beypazarı Belediyesine Evde Bakım Aracı

Beypazarı Belediyesince yaşlı ve hastalara daha hızlı hizmet verebilmek amacıyla evde bakım aracı hizmete alındı.

Dört kişilik sağlık ekibi, dqonanımlı bir ambulans olarak tasarlanmış araçla, mahallelerde ve köylerde yaşlı ve kimsesizlere, diyaliz hastalarına, engellilere ve fizik tedavisi gören hastalara hizmet verecek.

Belediye Sosyal İşler Müdürü İsmail Kayabaşı, aracın hizmete alınmasıyla yaşlılara ve kimsesizlere, bakıma muhtarlara ve diyaliz hastalarına daha çabuk ulaştıklarını ve sağlık kuruluşuna ulaştırdıklarını söyledi.

Kendilerine gelen telefonla hareket ettiklerini belirten Kayabaşı, 'Bu gün sabah Dikmen Mahallesi'nden yaşlı bir hastamızı Beypazarı Devlet Hastanesine getirdik ve yapılan tedavisinin ardından evine götürdük.' dedi.

Sağlık alanında 4 bin kişiye hizmet vermeye çalıştıklarına dikkati çeken Kayabaşı, şunları kaydetti:

'Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü kurulalı 2 yıla yakın bir zaman oluyor. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü olarak sadece sağlık alanında 4 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunların birçoğunu her gün kontrol ediyoruz. Yatalak olanların bezlerini ve yattıkları mekanları temizliyoruz. Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak işimizi oldukça kolaylaştıran, evde bakım aracı olan ambulansımız hizmete girdi. Sayın Belediye Başkanım Tuncer Kaplan Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hususta bizi hiç yalnız bırakmıyor ve destekleri sürüyor. Onun sayesinde de bu araca kavuştuk. Özverili çalışan sağlık ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum.'

Kaynak: AA