Beraber Dolandırıcılık Yaptığı Arkadaşı Öldürmüş

Konya’da 4 gün önce dağlık arazide cesedi bulunan kişinin birlikte sahte fatura düzenleyerek dolandırıcılık yaptığı arkadaşı tarafından tabancayla kafasından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Beraber Dolandırıcılık Yaptığı Arkadaşı Öldürmüş
Konya’da geçtiğimiz Cumartesi günü merkez Selçuklu ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi Yükselen mevkisindeki dağlık arazide çürümüş bir erkek cesedinin bulunması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Cesedin Yasin Kozan’a (36) ait olduğunun belirlenmesinin ardından yapılan otopside şahsın başına tek el ateş edilerek tabancayla öldürüldüğü anlaşıldı. Polis, son günlerde Yasin Kozanla görülen 15 arkadaşının ifadelerine başvurdu. İfadeler doğrultusunda Kozan’ın arkadaşı Gökhan Y. (29) ile birlikte düzenledikleri sahte faturalarla bazı kişilere bankalardan kredi çekerek dolandırıcılık yaptığı anlaşıldı. Şüphelerin Gökhan Y. üzerinde yoğunlaşmasının ardından zanlı gizlenmek için kiraladığı evinde gözaltına alındı. Şüpheli Gökhan Y. yapılan sorgusunda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi.

SAHTE FATURAYLA 300 BİN TL KREDİ ÇEKİP KAYIPLARA KARIŞTILAR

Gökhan Y.’nin polisteki ifadesinde, öldürdüğü arkadaşı Yasin Kozan’ın sahte fatura işi yaptığını belirterek, "Bankalardan kredi çekemeyenler onu bulup sahte fatura istiyordu. O da faturayı hazırlayıp krediyi çektiriyordu. 25 Ağustos’ta birlikte il dışına gittik. Yasin burada bir iş adamına naylon fatura düzenleyerek 300 bin lira kredi çekti. Çektiği parayı iş adamına vermeden birlikte Antalya’ya kaçtık. Orada bir süre tatil yaptık. Konya’ya döndükten sonra her gün içkili mekanlarda parayı hesapsızca harcadık. Yasin internetten 40 bin liralık bir otomobili 47 bin liraya aldı. Kaçırdığımız paradan payıma düşen 140 bin lirayı Almanya’daki eşime gönderdim“ dediği öğrenildi.

ALMANYA’YA KAÇMAK İÇİN HAZIRLIK YAPARKEN YAKALANDI

Gökhan Y., ifadesinde ayrıca Yasin Kozan ile cinayet günü dağlık araziye alkol almaya gittiklerini, burada kendisine Almanya’da olan eşinin yanına gideceğini söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını ve alkolün etkisiyle Yasin’in bir eline tabancasını bir eline de poşetteki paraları alarak, “Gidemezsin, bırakmam seni” diyerek kendisini uçuruma ittirdiğini anlattı. Zanlı Gökhan Y. daha sonra maktulle aralarında çıkan arbedede elindeki tabancayı alıp başına vurduğunu bunun üzerine tabancanın ateş aldığını ve arkadaşının yaralandığını, onu uçuruma yuvarladıktan sonra olay yerinden ayrıldığını, Almanya’ya eşinin yanına gitmek için hazırlık yaptığı sırada da yakalandığını söylediği öğrenildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gökhan Y., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA