Başarılı Hafızlar Kaymakam Kaya'yı Ziyaret Etti

Bölgesel hafızlık sınavında başarılı olan Kahta Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu hafızları kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Başarılı Hafızlar Kaymakam Kaya'yı Ziyaret Etti
Kahta Müftülüğü’ne bağlı Merkez Yatılı Erkek Hafızlık Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Demir Hoca ve Kuran Kursu’nda öğrenim gören hafızlar, Kaymakam Ahmet Gazi Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Diyarbakır’da düzenlenen bölgesel hafızlık tespit sınavına, Adıyaman, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır ve Muş illerinde hafızlık eğitimini bitiren öğrenciler katıldı.

Kahta Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencilerinden de 11 hafızın katılığı sınavda, 11’i de sınavı kazanarak hafızlık icazetini aldı.

Kahta’yı hafızlar şehri yapmak için büyük gayret sarf ettiğini belirten Kahta Merkez Yatılı Erkek Hafızlık Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Demir, hafızlıkta yakaladıkları başarılar ile artık bölgeye hitap ettiğini söyledi.



Hafızlığın çok zor kazanılan bir görev olduğunu dile getiren Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Diyarbakır’da düzenlenen bölgesel hafızlık sınavında başarı olan hafızları tebrik etti.

Kaymakam Kaya, “Hafızlarımız büyük bir görev üstlendiler. Onlar birer Kuran bülbülleri olarak vatanına ve milletine hizmet edecekler. Bu anlamda hayatlarının baharını Kur’an’a adamış bu genç hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen anne ve babalarının ellerinden öpüyorum. Gecelerini gündüzüne ekleyip sabrettiler. Sonunda da hayatlarını, bu genç yaşta, Peygamber mesleğine adadılar” dedi.

Kaynak: İHA