Almanya'dan KARDEMİR Raylarına Onay

KARDEMİR, Alman Devlet Demiryolları ile yaklaşık 2,5 yıldır yürütülen deneme, denetleme ve belgelendirme faaliyetlerinin başarı ile sonuçlandığını duyurdu.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları, (KARDEMİR), ürettiği rayların Almanya’da kullanımına yönelik Alman Devlet Demiryolları Deutsche Bahn (DB) ile yaklaşık 2,5 yıldır yürütülen deneme, denetleme ve belgelendirme faaliyetlerinin başarı ile sonuçlandığını bildirdi.

KARDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, Alman Devlet Demiryollarının resmi onaylı belgelendirme kuruluşu olan EB CERT (Eısenbahn-Cert) firması ile birlikte yürüttükleri çalışmalar sonucunda fabrikalarında üretilen 9 farklı ray ürününün uluslararası geçerliliğe sahip ray sertifikasyonu olan TSI (karşılıklı i̇şletilebilirlik standardı) belgesini aldıklarını belirtti.

Alman Devlet Demiryollarının kalite açısından KARDEMİR'den de ray temin edilebilirliği yönünde karar verdiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ayrıca, uluslararası norm ve standartlara göre ray üretiminin önemli bir göstergesi olan TSI belgesine ilave olarak, ray üretiminde üretim proseslerinin denetimi ve teknik onayı anlamına gelen HPQ (kullanım onayı belgesi) denetimi ve belgelendirmesi de Deutsche Bahn Merkezi Kalite birimi yetkililerince şirketimizde gerçekleştirilmiştir. KARDEMİR, başarı ile tamamlanan bu denetim faaliyetleri sonucunda Avrupa’da sadece birkaç ray üreticisinin sahip olduğu uluslararası geçerliliğe sahip HPQ belgesini de almaya hak kazanmıştır. Bu belgeler, Türkiye ve bölge ülkeleri arasındaki tek ray üreticisi olan şirketimizi, hem Avrupa hem de dünya pazarlarında daha prestijli ve rekabetçi bir konuma taşımıştır.'
Kaynak: AA