Yüksekova'da Besicilerin Kış Hazırlığı

Çiftçilik ve hayvancılığın temel geçim kaynağı olduğu Yüksekova'da besiciler, kış hazırlıklarına başladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde besiciler kış hazırlıklarına başladı.

Kış mevsiminin uzun ve sert yaşandığı ilçede, yaşanan terör saldırıları nedeniyle bu sene istedikleri verimi alamayan hayvan yetiştiricileri, kış için hazırlık yapıyor.

Besiciler, hayvanlarının kışlık yiyeceği için büyük zahmetle biçtikleri otları, bir süre kurumaya bıraktıktan sonra bağ şekline getirerek, ahırlara yakın yerde özenle istiflemeye başladı

Besici Nizam Döver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksekova'da kış mevsiminin 6 aya yakın sürdüğünü, bu kapsamda hazırlıkların bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Hayvanların kışlık yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için yazın 1,5 ay bu iş için çalıştıklarını anlatan Döver, 'Otları hayvanlarımız için topluyoruz. Bu çalışmaları yapmazsak hayvanlar aç kalır. Biz de hayvan olmazsa geçimimizi sağlayamayız. Hayvancılıktan başka yapacağımız bir iş yok. Dün akşam yatmadık. Sabaha kadar patosla çalıştık. Patos işlemini da bitirdik. Allah'ın izniyle bu sene işlerimiz bitti.' dedi.

Besicilerden ilhan Alkoç da ot taşıma işlemi yaptıklarını anlatarak, 'Taşıdığımız otları götürüp patosa vuracağız. Buğdayını alıp un yapıyoruz. Samanı da kış için hazırlıyoruz. Her sene aynı çalışmayı yapıyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz.' dedi.
Kaynak: AA