Van'daki Terör Operasyonu

Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 2 köy korucusu şehit oldu Şehit köy korucuları İhsan Taş ve Muzaffer Aladağ, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi Vali Taşyapan: 'Birliğimizi ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece hiçbir hain kardeşliğimizi bozamayacaktır'.

Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan 2 köy korucusu, defnedildi.

Güvenlik güçlerince Tendürek Dağı'nda bölücü terör örgütü unsurlarına karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada köy korucuları İhsan Taş ve Muzaffer Aladağ şehit oldu.

Yaş Kütük Mahallesi'nde düzenlenen törenin ardından şehit korucular, mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında şehit korucuların yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehitlerin çocukları ise uzun süre babalarının mezarı başından ayrılmadı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, törende Türk bayrağını öptükten sonra şehit yakınlarına teslim etti.

Taşyapan, bir hafta içinde aynı köyde 3 şehidin toprağa verildiğini, şehitlerin yerlerinin cennet olduğunu söyledi.

Halkın, devletinin yanında olduğunu anlatan Taşyapan, şöyle devam etti:

'Birliğimizi ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece hiçbir hain bu kardeşliğimizi bozamayacaktır. Memleketimiz şehitler yurdudur. Bu topraklarda yaşamak kolay değildir. Gerçekten de zor yerlerde yaşıyoruz. Bu nedenle şehitlerimiz her zaman gönlümüzde olacaktır. Onların yeri milletimizin gönlündeki en yüksek yerde olacaktır. Onlardan geri kalanlar hepimizin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir.'

Törene şehitlerin yakınları, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Tören sonrası Vali Taşyapan ve beraberindekiler şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Şehitlerden İhsan Taş'ın 8, Muzaffer Aladağ'ın 9 çocuğu olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA