Türkan Sarıkaya cinayetinde flaş gelişme!

Adana’da platonik aşk duyduğu Türkan Sarıkaya’yı darp ederek ölümüne sebep olduğu iddia edilen sanık, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek, "Bir daha o iğrenç cezaevine dönmek istemiyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Türkan Sarıkaya cinayetinde flaş gelişme!
Olay, 8 Şubat 2016’da meydana geldi. İddiaya göre, bir mobilya firmasında çalışan Türkan Sarıkaya (28), platonik aşığı Bünyamin F. tarafından darp edilmiş ve kardeşi U.F. ile arkadaşı A.C.D. tarafından teyzesinin evine bırakıldıktan sonra, hastanede bir haftalık yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti. Bünyamin F. ise tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında yapılan araştırmada, genç kızın 8 Şubat 2016 tarihinde Bünyamin F. tarafından mobilya işletmesinden otomobille alınıp Bünyamin F.’nin iş yerine götürülmesi ve bu sırada araç içerisinde arbede yaşandığı, Bünyamin F.’nin genç kızı kolundan tutarak araçtan indirdiği kameralara yansıdı.

Tutuklu yargılanan Bünyamin F., kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde otopsi raporuna göre Türkan Sarıkaya’nın kanında alkole rastlanmadığını belirtti.

Sarıkaya’nın ölümünün künt kafa travmasına bağlı beyin kanamasından kaynaklandığı belirlendi. Çevresinin ’Tuana’ diye hitap ettiği Türkan Sarıkaya’yı darp etmediğini savunan Bünyamin F., hakim karşısında şu ifadeleri kullandı:

Türkan Sarıkaya cinayetinde flaş gelişme!

"Türkan’ın ailevi sorunları vardı hep bundan bahsederdi. Olay günü beni arayarak görüşmek istediğini söyledi. Ben de onu alarak iş yerime getirdim. Alkol almak istediğini söyledi.

Dolapta rakı vardı. Önce şişeden birkaç yudum aldı. Daha sonra beraber alkol almaya başladık. Birkaç defa telefonla görüştü. Başının ağrıdığını söyledikten sonra uyudu. Ben de yanına uzandım uyumaya başladım. Beraber alkol aldık. Kanında neden alkole rastlanmadığını bilmiyorum. Daha sonra kardeşimin arkadaşı A. geldi. Ben Türkan’ı çekyata yatırmak isterken Türkan kayıp başını çekyatın ahşap kısmına çarptı ve burnu kanadı. Daha sonra kardeşim U. ile A., Türkan’ı alıp akrabalarına götürdü. Türkan’a ben hiçbir şekilde vurmadım şiddet uygulamadım. İlişkimizde gayet mutluyduk. O iğrenç cezaevine tekrar dönmek istemiyorum."

Türkan Sarıkaya’nın annesi Birgül Uğurçalar ile babası Ali Haydar Sarıkaya da Bünyamin F.’nin en ağır cezayı almasını istedi.

Mahkeme, Bünyamin F.’nin tutukluluk haline karar vererek duruşmayı erteledi.

Türkan Sarıkaya cinayetinde flaş gelişme!

Duruşma sonrasında adliye önünde Türkan Sarıkaya için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı.

Grup adına konuşan Fidan Akselim, kadına karşı şiddet suçlarında sanıkların ceza indirimi almaması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Türkan Sarıkaya’nın annesi Birgül Çalar ise sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını isteyerek gözyaşı döktü.
Kaynak: İHA