Turan Güneş'te Yol Genişletme Çalışmaları

Turan Güneş Bulvarı’nda devam eden yol genişletme çalışmaları kapsamında ilk etapta asfalt serimine başlandı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Turan Güneş Bulvarı’nda devam eden yol genişletme çalışmaları kapsamında ilk etapta asfalt serimine başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, 7 kilometre uzunluğunda 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olan Turan Güneş Bulvarı’nın, trafik yoğunluğu nedeniyle yetersiz hale geldiğini, bu nedenle yolun emniyet şeritleriyle birlikte 8 şeride çıkarılacağını belirtti.

Çankaya Yıldız Kavşağı'ndan başlayarak Oran semtinden geçip Kepekli Kavşağı'nda sona eren Turan Güneş Bulvarı'nı baştan sona genişletme çalışmalarının hızla ilerlediğini belirten Üçpınar, '3 etap halinde yaptığımız çalışmalarla, 1. etap olan Kepekli Kavşağı ve Panora Kavşağı arasındaki bölümde mevcut asfalt ve kaldırımlar sökülerek, refüj daraltıldı. Ardından yolun alt temeli yapılıp, bitümlü asfalt tabakası serimine başlandı.' ifadelerini kullandı.

Üçpınar, çalışmaların etap etap yapıldığını ve ekiplerin koordineli şekilde peş peşe çalıştığını kaydederek, 1. etap olan Kepekli Kavşağı- Panora Kavşağı arasında asfalt serimi devam ederken, 2. etap olan Panora Kavşağı-Doğukent Caddesi bağlantısına kadar olan kısımda da asfalt kazıma, kaldırımların sökülmesi, refüjün daraltılması ve yolun genişletilen bölümlerinin asfalta hazır hale getirilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

- 3. etap, bayram sonrası başlayacak

Turan Güneş Bulvarı’nın Doğukent Caddesi bağlantısı-Yıldız Kavşağı arasında olan 3. etabının ise Kurban Bayramı'ndan hemen sonra başlayacağını belirten Vedat Üçpınar, böylelikle 7 kilometrelik bulvarın kısa süre içinde tamamlanacağını ifade etti.

Kaynak: AA