Tarlasına Yaptığı Gölette Balık Yetiştiriyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde yaşayan bir vatandaş, tarlasını sulamak için oluşturduğu gölette sazan balığı yetiştiriciliği yapıyor.

Tarlasına Yaptığı Gölette Balık Yetiştiriyor
İlçede yaşayan 67 yaşındaki Çetin Eraslan, Van Gölü sahilinde bulunan 30 dönümlük arazisini sulamak için oluşturduğu gölette sekiz yıldır aynalı sazan balığı yetiştiriyor. 2002 yılında emekli olduktan sonra boş vakitlerini değerlendirmek için Van Gölü kıyısında 30 dönümlük bir arazi alan Çetin Eraslan, araziyi ceviz, kayısı, elma ve şeftali fidanları başta olmak üzere çeşitli meyve fidanlarıyla ağaçlandırdı. Eraslan, fidanların bakımı için oluşturduğu gölette ise Ahlat’ta bulunan Nazik Gölü’nden aynalı sazan getirip bıraktı ve bu sayede tarlasında aynalı sazan yetiştiriciliğine de başladı.

İlerleyen yaşına rağmen gününü bu tarlada geçirdiğini belirten Çetin Eraslan, "2002 yılında emekli olduktan sonra ekin tarlası olan bu araziyi satın aldım ve zamanla çeşitli meyve fidanları dikerek burasını ağaçlandırdım. Daha sonra tarlamda bulunan bataklık bir alanı kepçe ile kazıdık ve buradan yerin altından kaynak suyu çıktı. Bu kaynak suyu sayesinde yapmış olduğumuz göletimiz dolmaya başladı.

Ahlat’ta bulunan Nazik Gölü’nden getirdiğim aynalı sazan balıklarını bu gölete bıraktım ve bu balıklar zamanla üreme yaparak çoğaldı. Bu gölet sayesinde tarlamdaki fidanların sulamasını yaparken aynı zamanda da bu gölette aynalı sazan balığı yetiştiriciliği yapıyorum" dedi.

Çetin Eraslan, artık yaşlandığını ve bu tarlaya bakmakta güçlük çektiğini ifade ederek, "Artık bu tarlanın bakımına gücüm ve takatim yetmiyor. Yaşlandım ve artık bu tarlamı satmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA