Talas'ta Bin 150 Aile Salça Kaynattı

Talas Belediyesi’nin Türkiye'de ilk kez gerçekleştirdiği salça kaynatma ve kışlık hazırlık günlerinde bin 150 aile birlik beraberlik içinde salçasını kaynattı. 3 hafta süren uygulamada 300 ton domates salçaya dönüştü.

Talas'ta Bin 150 Aile Salça Kaynattı
Örnek bir projeye imza atan Talas Belediyesi toplu konut aralarında kışlık salça kaynatılması ve çevreye verilen rahatsızlığın önüne geçilmesi amacıyla Türkiye’de ilk kez başlattığı uygulamayla bin 150 ailenin yüzünü güldürdü. 48 ocak, ücretsiz yakacak, tuz, salça çekme makinesi, yıkama yeri ve ihtiyaçların belediye tarafından karşılandığı salça kaynatma ve kışlık ürünler hazırlama günlerine vatandaşların 24 saat boyunca yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından her görüşten vatandaşın ailece katıldığı etkinlik birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile oldu. Halefhoca Caddesi ve Tavlusun yolu üzerinde kurulan alanda vatandaşlar birlik beraberlik içinde kışlık hazırlıklarını yaptı.

Kapanış programına katılan Talas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Karakullukçu, salça kaynatan vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederken 24 saat özveriyle çalışan belediye personelini tebrik etti. Gelecek yıl daha düzenli bir alanda daha iyi bir hizmetle kışlık ürünler hazırlama günlerini gerçekleştireceklerini belirten Karakullukçu, kurulan alanda dışarıdan malzeme getirenler hariç pazarcıların 300 ton domates satışı gerçekleştirdiğini söyledi.



Kurulan alanda ilk kez rahat bir şekilde salçalarını kaynattıklarını belirten vatandaşlar aldıkları hizmetten çok memnun olduklarını söyleyerek Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür etti. Program sonunda vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.
Kaynak: İHA