Sultanı Çekirdeksiz Üzümde Kalıntı Yok

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap: 'Sergiden kalkan üzümlerin ihracatçılar tarafından yapılan laboratuvar sonuçlarında hiçbir kalıntı maddesi görünmemiştir'.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, üzümde zirai ilaç kalıntısı sorunuyla ilgili 'Sergiden kalkan üzümlerin ihracatçılar tarafından yapılan laboratuvar sonuçlarında hiçbir kalıntı maddesi görünmemiştir.' dedi.

Özkasap, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergiden kaldırılan üzümler üzerinde yapılan laboratuvar sonuçlarında kalıntıya rastlanılmadığını, bunun sevindirici olduğunu söyledi.

Başkan Özkasap, “Sergilerden kalkan üzümlerimiz bu yıl bazında her hangi bir sıkıntımız yok. Üzümlerimiz gayet temiz. Hava şartları güzel gidiyor, üreticilerimiz tarafından üzümler sergiden kalkıyor. Sergiden kalkan üzümlerin ihracatçılar tarafından yapılan laboratuvar sonuçlarında hiçbir kalıntı maddesi görünmemiştir.' dedi.

Üreticilerin fiyatlardan şikayetçi olduğunu kaydeden Özkasap, şunları kaydetti:

'Açıkçası biz de bu fiyatları beklemiyorduk. Yurt dışındaki piyasaların biraz daha geçtiğimiz döneme göre ağır olması, ekonomideki sıkıntılar AB’de de görünüyor. Bundan sonra alıcılara göre arz ve talep dengesi oluşur. Buna göre fiyatlarda da düşüş yaşanıyor. İnşallah ileriye doğru fiyatların iyi olacağını düşünüyorum.'

Geçen sene uygulanan 'Okul Üzümü Akıl Üzümü' projesinin bu sene de uygulanması için milletvekilleri ile gerekli görüşmelerin yapıldığını belirten Özkasap, Manisa milletvekillerinin bu konuda gereken çalışmaları yaptığını söyledi.
Kaynak: AA