Slovenya'da 11 . Bled Stratejik Forumu

Kosova Dışişleri Bakanı Hoxhaj: 'Kosova Meclisi, Karadağ ile sınırlarını yeniden düzenleme anlaşmasını onaylamadığı sürece vize muafiyeti için olumlu sonuç almayacaktır'.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, 'Kosova Meclisi, Karadağ ile sınırlarını yeniden düzenleme anlaşmasını onaylamadığı sürece vize muafiyeti için olumlu sonuç almayacaktır.' dedi.

Kosova Dışişleri Bakanı Hoxhaj ile Avrupa Parlamentosu Üyesi Tanja Fajon, Slovenya'nın kuzeybatısındaki Bled şehrinde, 'Geleceğimizi koruyalım' sloganıyla 11'incisi düzenlenen Bled Stratejik Forumu'nda bir araya geldi.

Hoxhaj, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Kosova'nın vize muafiyeti konusunun ele alındığını ve atılması gereken adımların konuşulduğunu ifade etti.

Fajon'un, Kosova'yı vize muafiyetinde desteklediğine işaret eden Hoxhaj, 'Kosova Meclisi, Karadağ ile sınırlarını yeniden düzenleme anlaşmasını onaylamadığı sürece vize muafiyeti için olumlu sonuç almayacaktır. Fajon'un mesajı bu yönde oldu.' dedi.

Fajon da görüşmede Kosova'ya vize muafiyetinin sağlanması noktasında nelerin yapılabileceğinin ele alındığını belirterek, 'Kosova-Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesini öngören anlaşmanın onaylanması ve yolsuzlukla mücadelede sonuç alınması son derece önemli. Kosova hükümeti, her şeyi yapacağının garantisini verdi.' diye konuştu.

Bu arada, Kosova Meclisinde geçen hafta oylanması planlanan Kosova-Karadağ sınırının yeniden düzenlenmesini öngören antlaşmanın, ileri bir tarihe ertelendiği bildirilmişti.

Öte yandan, Slovenya'da dün başlayan 11'inci Bled Stratejik Forumu'na başta Balkan ülkeleri olmak üzere Türkiye, Kanada ve ABD'den çok sayıda temsilci katılıyor.

Slovenya Başbakanı Miro Cerar'in ev sahipliği yaptığı foruma, Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılım sağladı.

Forum kapsamında, ekonomi, sığınmacı krizi, terörle mücadele ve Avrupa Birliği üyelik süreci konularının ele alınacağı bildirildi.

Kaynak: AA