Şanlıurfa Valisi Tuna'nın Kabulü

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suriyeli sığınmacılara hizmet veren Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu üyelerini kabul etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen görüşmede, Tuna, platform başkanı Osman Gerem ve beraberindeki heyetten yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çalışmalarından dolayı konuklarına teşekkür eden Vali Tuna, insani yardımlar kadar, eğitim ve sosyal faaliyetlerin de önemli olduğunu belirtti.

Tuna, söz konusu platforma destek vermeye devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Platform, dernek ve diğer vakıfların da çalışmalarını takip edip bunlara destek olacağız. Yeme, içme, barınma bunlar asli ihtiyaçlar. Bunları koordineli bir şekilde yapacağız. Küçük yardımlar, büyük etkiler yaratabilir. Sosyal faaliyetler ve eğitimler de çok önemlidir. Çünkü insanların monoton hayatını renklendiriyorsunuz. Bir diğer konu, Suriyeli kardeşlerimizin dil eğitimi. Suriyeli mültecilere yönelik yapılacak dil eğitimlerini daha cazip hale getirmek, bu işin en önemli ayağı. İleride kendi ülkelerine döndüklerinde, dilimizi konuşacaklar.'

Şanlıurfalı çocuklara ve gençlere yönelik olarak hafta sonu turlar da düzenleyeceklerini belirten Tuna, 'Çocuklarımıza kentimizin güzel yerlerini gezdirmek, çevre illere günübirlik turlar düzenlemek gerekli. Bunun için yerel yönetimlerimizden gerekli katkılar alınır. Suriyeli çocuklarımızı da buna dahil edebiliriz. Bunu binlerce, on binlerce rakamlara çıkarabilirsek, bunların hepsi bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimize birer yatırımdır.' dedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de Şanlıurfa Valisi Tuna'ya teşekkür etti.

Kaynak: AA