Milletvekili Demir'den Taşköprü İlçesine Ziyaret

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Taşköprü ilçesini ziyaret etti.

Taşköprü Belediyesini ziyaret eden Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra sarımsak pazarını gezen Demir, üreticilerin taleplerini dinledi.

Geçen hafta gittiği Güney Kore'de Taşköprü sarımsağını gündeme getirdiklerini, Asya ülkelerinde yoğun bir sarımsak tüketimi olduğunu anlatan Demir, Güney Kore başta olmak üzere Asya ülkelerine Taşköprü sarımsağını pazarlama konusunda görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Taşköprü'de birkaç yıldır kısmen de olsa Çin sarımsağı üretimi yapılmasının kendisini üzdüğünü dile getiren Demir, işin kolayına kaçmak isteyen üreticiler nedeniyle Taşköprü sarımsağının itibar kaybetmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Demir, Kastamonu'da Kınık Barajı'nın ihalesinin gerçekleştirildiğini, Obrucak Barajı'nın yapımının da sürdüğünü belirterek, 'En büyük sıkıntımız sağlık sektöründe. Bu sorunun büyük kısmı yapımı devam eden hastanelerimiz bittiği zaman kalkacak. Doktor eksikliklerimiz var. Taleplerimizi yapıyoruz ama Türkiye geneline açığımız var. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu eksiklik azalacak. Kastamonu yatırım noktasında güzel yolda.' dedi.

- OSB'ye Çin ilgisi

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) dolduğunu, yeni yatırımcıları Taşköprü OSB'ye yönlendireceklerine işaret eden Demir, 'Çinli firma yaklaşık 1 milyon metrekare alan talebinde bulundu. Dün görüştüğümüz elektronik ekipman malzemeleri üretecek bir firma da 100 milyon dolarlık yatırım yapacağını taahhüt ediyor. OSB'ler cazip olduğu için Kastamonu'yu bu noktada öne çıkartmak istiyoruz. Benim en önemli amacım bölgeye yatırım kazandırmak.'

Siyasi partilerin temsilcilerinin 15 Temmuz sonrasında bir çizgi çekip önlerine bakmaları gerektiğine dikkate çeken Demir, 'Bütün parti yetkilileri için söylüyorum. FETÖ terör örgütü ile ilgili süreçte devam ediyor. Etrafta halen hain varsa tereddütsüz gerekli yerlere bunun söylenmesi lazım. Söylemeyenler vicdanen rahatsız olsunlar. Millet olarak uyanık olmalıyız. Oğlun da olsa 17/25 Aralık'tan sonra bunlara yardım eden varsa cezasını ödemeli.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA