Meryem Ana Evi'nin Duvarını 'Kardeşlik' Mesajları Süslüyor

Yerli ve yabancı her gün binlerce turistin ziyaret ettiği İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde bulunan 'dilek duvarı', yıllar içinde binlerce kağıtla dolsa da her gün yenisi ekleniyor Duvara bırakılan notlar arasında, sağlık, huzur, iş, hayırlı kısmet temennilerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye için de dilekler yer alıyor 'Dilek duvarı'nda, 'Allah'ım dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömür ver' ve 'Kan dursun artık. Topraklarımıza sağlık, huzur, mutluluk istiyorum. Herkesi kardeşliğe davet ediyorum' yazılı notlar bulunuyor

MERİÇ ÜRER - Yerli ve yabancı her gün binlerce turistin ziyaret ettiği İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi'nde bulunan 'dilek duvarı', yıllar içinde binlerce kağıtla dolsa da her gün yenisi ekleniyor.

Duvarda 'Allah'ım dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömür ver' ve 'Kan dursun artık. Topraklarımıza sağlık, huzur, mutluluk istiyorum. Herkesi kardeşliğe davet ediyorum.' yazılı notlar da bulunuyor.

Efes Antik Kenti yakınlarındaki Bülbül Dağı eteklerinde bulunan ve Hristiyanlarca kutsal kabul edilen Meryem Ana Evi, her gün binlerce turisti ağırlıyor.

Evin bahçesindeki 'dilek duvarı'na insanlar genellikle sağlık, huzur, iş, hayırlı kısmet temennilerinin yer aldığı notlar bırakıyor. Duvar, yıllar içinde binlerce kağıtla dolsa da her gün yeni notlar asılıyor.

Dilek duvarına bırakılan kağıtlara yazılı temenniler, güncel gelişmelere göre çeşitlilik gösteriyor.

Geçen yıl, Ege sularında sığınmacıların yaşamını yitirmesi üzerine bu sorunun çözülmesine yönelik iyi dileklere rastlanan dilek duvarında, bu sene Türkiye'de yaşanan son gelişmeler üzerine 'Kan dursun artık. Topraklarımıza sağlık, huzur, mutluluk istiyorum. Herkesi kardeşliğe davet ediyorum.' temennisini yansıtan dilekler yer aldı.

Duvarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de 'Allah'ım dünya lideri Recep Tayip Erdoğan'a uzun ömür ver' yazılı not bulunuyor.

Hemen her ziyaretçinin gerçekleşmesini arzu ettiği bir dileğini astığı duvarda, insanların içinde bulundukları güç durumun ortadan kalkmasına yönelik dileklerinin yanı sıra ilginç isteklere de rastlanabiliyor.

- Böbrek istedi

Bir böbrek hastasının 'Allah'ım bana bir an önce böbrek bulunsun', eşinin alkol bağımlısı olmasından sorun yaşayan bir kadının 'Rabbim, eşime hidayet eyle içki içmesin' gibi temennilerin yer aldığı 'dilek duvarı'nda, 'Yeni okuluma çabuk alışmak istiyorum', 'Allah'ım bu çocuklarla arabasız çok zor, bize bir araba nasip et', 'İnşallah ailem bana 4. sınıfın 1. döneminde Iphone 6s alır', 'Sen ne istediğimi biliyorsun' yazılı notlara da rastlamak mümkün oluyor.

- İlk ziyaretinde dilediği çocuklarıyla yeniden ziyaret etti

Meryem Ana Evi'ni ziyaret ederek 'dilek duvarı'na notunu bırakan ziyaretçilerden Hande Bingöllü, buraya 12 yıl önce eşiyle geldiğini ve o zaman çocuklarının olmasını dilediğini ifade ederek, 'Şimdi de çocuklarımızla beraber 12 yıl sonra geldim. Meryem Ana'ya ve Allah'a teşekkür ettik. Şimdi de çocuklarımın sağlıklı ve mutlu olmasını diledim.' dedi.

Bingöllü'nün çocukları Beril ve Emir Bingöllü de mutlu ve sağlıklı olmayı, TEOG'ta tam puan almayı dilediklerini söyledi.

Meryem Ana Evi'nin Iraklı sığınmacı ziyaretçisi Ninos Zaia da DAEŞ teröründen kaçmak için Musul'dan Türkiye'ye geldiğini belirterek, 'Irak'ta savaş yüzünden 3. sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım. Mezun olamadım. Barış ve huzur diledim. Eğitim için Avustralya'ya gitmeyi diledim.' diye konuştu.

Balayı için Türkiye'yi tercih eden ve Meryem Ana Evi'ni ziyaret eden Brezilyalı turist Nivea Maia ise Katolik olduğunu ve Meryem Ana Evi'ni görmeyi çok istediğini dile getirerek, 'Muhteşem bir deneyim. Ailem için sağlık diledim. Hayatımda her şeyin yolunda gitmesini diledim. Dünyada huzur ve insanların birbirine saygı duymasını istiyorum.' dedi.
Kaynak: AA