Kütahya'da Hayvan Pazarı Açıldı

Kütahya'da, kurban satışları için hazırlanan 'Canlı Hayvan Pazarı' düzenlenen törenle açıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarının açılışında yaptığı konuşmada, belediye olarak üreticilerin hayvanlarını satabilecekleri sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturduklarını söyledi.

Hayvan pazarının Kurban Bayramının 3’üncü gününe kadar açık kalacağını belirten Belediye Başkanı Saraçoğlu, şunları kaydetti:

'Hayvan pazarımızın modernleştirilmesi için belediye olarak birçok çalışma yaptık. Büyükbaş hayvanlar için 210, küçükbaş hayvanlar için ise 120 kapalı ve 112 adet de açık padok oluşturduk. Hayvan pazarımız bin 500 büyükbaş, 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli olarak düzenlendi. Hayvan yetiştiricilerin rahat bir şekilde satışlarını yapmaları amacıyla mevcut bulunan ışıklandırmamız, su tesisatımız, tuvaletlerimizin yanı sıra mescidimiz de geçen yıl genişletilmiş ve ilave olarak 2 adet duş alma yeri yapılmıştır. Pazar yerimizde 1 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kesimhane, 1 kurban kontrol denetim merkezi bürosu, 1 kantar ve 1 idari binamız bulunmaktadır.'

Saraçoğlu, kent merkezinden hayvan pazarına gelmek isteyen vatandaşlar için kurban pazarı süresi boyunca şehir içi ulaşım otobüslerinin hizmet vereceğini bildirdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ender Gümüş ise, Kütahya'da kurbanlık hayvan sayısında herhangi bir sıkıntının olmadığına dikkati çekerek, 'Hayvan hastalıkları bakımından il merkezi ve ilçelerimizde herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Hastalık tedbirlerimizi tümüyle almış bulunuyoruz. Valiliğimiz başkanlığında oluşturulan kurban hizmetleri komisyonumuzca kurban kesim yerlerimiz de belirlenmiştir. Bununla ilgili bütün birimlerimiz gerekli çalışmaları yürütmektedirler.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hayvan pazarı dualarla açıldı.

Kaynak: AA