Kepez Belediyesi'nden DSİ Kanalına 13. Köprü

Antalya’nın Kepez ilçesini ikiye bölen DSİ su kanalının üzerine Kepez Belediyesi tarafından 13. köprü inşa edildi.

Kepez Belediyesi'nden DSİ Kanalına 13. Köprü
Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Ayanoğlu Mahallesi’nde yeni açtığı Anadolu Caddesi’nin iki yakasını, DSİ su kanalının üzerine köprü inşa ederek birbirine bağladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yapımı tamamlanan köprü ve yeni açılan caddede incelemelerde bulundu. Tütüncü, Fen İşleri Müdürü Ali Aslan’dan köprü ve cadde hakkında bilgi aldı.

Köprülerle mahallere birbirine bağlandı

İncelenin ardından Başkan Tütüncü, Kepez’e yeni eserler kazandırmak için gece-gündüz çalıştıklarını söyledi.

Kepez’i güney ve kuzey aksında iki’ye bölen bir DSİ su kanalının bulunduğunu hatırlatan Tütüncü, “DSİ kanalının iki yakasını birbirine bağlanması için önemli yatırımlar yaptık. Bugüne kadar 13 köprü inşa ettik. Böylece kanalın iki tarafındaki mahalleleri birbirine bağladık” dedi.

Kepez’e 25 metrelik yeni cadde

Başkan Tütüncü, köprü ile iki yakasını birbirine bağladıkları Anadolu Caddesi’nin yeni açtıkları bir yol olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Anadolu Caddesi’nin ismi vardı ama kendisi yoktu. İsimi var olan ama kendisi var olmayan caddemizi açtık. 25 metrelik bu yol, Kepez’in ve Antalya’nın trafiğini rahatlatacak. Caddenin kuzey bölümünde dolgu çalışmaları tamamlandı. Güney kısmın da ise dolgu çalışmaları devam ediyor. Caddenin iki yakasını bağlayacak olan köprünün yapımı da tamamlandı. Çok yakında asfaltını da dökerek 25 metrelik yolu Anadolu Caddesi’ni Kepez’e armağan edeceğiz.”

Cadde hastaneye ulaşımı kolaylaştıracak

Başkan Tütüncü, “Cadde, kuzeydeki Varsak’a giden Süleyman Demirel Bulvarı ile güneyde Kepez Devlet Hastanesi’ne giden Sütçüler Caddesi’ni birbirine bağlayacak. Bu cadde ile kuzey ve güney mahallelerimiz arasında bağlantı sağlanmış olacak. Varsaklı vatandaşlarımız, Kepez Devlet Hastanesi’ne ulaşımını kolaylaştıracak” diye konuştu.

Tütüncü, köprünün yapıldığı doğu-batı aksındaki Şelale Caddesi’nin asfaltını da yenilediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA