İngiliz Bakan Yardımcısı Kıbrıs'ı Ziyaret Edecek

İngiltere'nin AB'den Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Duncan: 'Birleşik Krallık, mevcut barış sürecini desteklemektedir ve Kıbrıs'a barışın gelmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır'.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alan Duncan, KKTC ve Güney Kıbrıs'a üç günlük ziyarette bulunacak.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Duncan'ın KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşeceği, ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulides ile bir araya geleceği kaydedildi.

Ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunan Duncan, ülkesinin Kıbrıs'la güçlü bağları bulunduğu belirterek, 'Birleşik Krallık, mevcut barış sürecini desteklemektedir ve Kıbrıs'a barışın gelmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır. Bu süreçteki taraflarla bir araya geleceğim için sabırsızlanıyor ve her iki liderin de çabalarını destekliyorum. Anastasiadis ve Akıncı'nın liderliklerini ve cesaretlerini takdir ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA