Gaziantep'te Doktora Şiddette Protesto

Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Eroğulları:'Nerede olursa olsun bir sağlık çalışanı şiddete uğrarsa, bizler sağlık çalışanlarının neferi olarak daima yanlarında olacağız ve şiddet bitene kadar buna devam edeceğiz'

Gaziantep Sağlıkçılar Meclisi, Sakarya'da Aile Hekimi Dr. Fikret Öztürk'ün bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti.

Gaziantep Aile Hekimliği Derneği Başkanı Dr. Doğan Eroğulları, Seyrantepe Aile Merkezi önünde yaptığı açıklamada, Sakarya'da bir aile hekiminin sorumluluklarını yerine getirdiği ve işini düzgün yaptığı için neredeyse katledildiğini söyledi.

İnsanların ölmemesi için çalışan meslektaşının, neredeyse kendi çocuklarını yetim ve öksüz bırakacağını dile getiren Eroğulları, 'İki ameliyat geçiren meslektaşımızın ne yazık ki bacağında kalıcı hasar kalma ihtimali var. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Bu arkadaşımızın acısını yaşarken bir şiddet haberi de Adana'dan geldi. Hem de cana kastedecek şekilde oldu. Bu neyin kini ya da öfkesi, bunu anlamak mümkün değil.' dedi.

Eroğulları, sağlık çalışanlarının tek amacının halkının sağlıklı ve huzur içinde yaşamasını sağlamak olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

'Nerede olursa olsun bir sağlık çalışanı şiddete uğrarsa, bizler sağlık çalışanlarının neferi olarak daima yanlarında olacağız ve şiddet bitene kadar buna devam edeceğiz. Gaziantep Sağlıkçılar Meclisini oluşturan Gaziantep Aile Hekimliği Derneği, Türk Sağlık Sendikası Gaziantep Şubesi, Gaziantep-Kilis Tabip Odası, Gaziantep Sağlık Elemanları Derneği, Sağlık Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi olarak sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırısı kınıyor. Meslektaşımızın bir an önce sağlığına kavuşup görevi başına dönmesini diliyoruz.'
Kaynak: AA