FETÖ'nün 'kadim abisi'nin sözleri 'kanun' gibiymiş

FETÖ'ye yönelik İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyon kapsamında aranan ve örgüt içinde "kadim abi" olarak anılan Yusuf Bekmezci ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Bekmezci'nin, örgüt mensupları arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için görev yaptığı ve sözlerinin "kanun" gibi kabul edildiği belirtildi.​

FETÖ'nün 'kadim abisi'nin sözleri 'kanun' gibiymiş
FETÖ'nün 'kadim abisi'nin sözleri 'kanun' gibiymiş
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile hareket edip örgüte ait Yamanlar Kolejinin açılışında görev alan firari zanlı Yusuf Bekmezci ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda ele geçirilen belgeler ve zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda, Bekmezci'nin örgüt içinde farklı bir konuma sahip olduğu ve üst düzey gruplarla özel ilgilendiği kaydediliyor.

Bekmezci'nin örgüt içindeki konumu nedeniyle FETÖ/PDY üyeleri tarafından büyük ilgi gördüğü, zanlıyla fotoğraf çektirmenin de önemli bir referans kabul edildiği belirtiliyor.

Milli futbolcularla aynı karede
Bekmezci'nin örgütteki önemli konumu, operasyonda ele geçirilen FETÖ'nün "fotoğraf albümü"ne de yansıdı.

Zanlıların ikametlerindeki aramalarda, FETÖ/PDY'nin futbol yapılanması soruşturması kapsamında aranan eski milli futbolcu Arif Erdem ile Emre Belözoğlu, Hakan Ünsal ve Ahmet Yıldırım'ın örgütün "kadim abisi"yle poz verdikleri bir fotoğraf ele geçirilmişti.

Daha önceden de örgüt elebaşı Gülen ile Kazakistan ve Güney Afrika gibi ülkeleri ziyaret ettiği anlaşılan Bekmezci'nin daha sonraki süreçte sıklıkla ABD'nin Pensilvanya eyaletine giderek FETÖ elebaşıyla konuştuğu ve buradan çıkan kararları Türkiye genelindeki örgütün sözde il sorumlularına aktardığı ileri sürülmüştü.

Alt kademede yer alanlarla ilgilenmiyormuş
Zanlıların ifadelerinde, Bekmezci'nin örgütün alt kademesinde yer alanlarla ilgilenmediği, önemli iş adamları ve tanınmış kişilere yönelik "ders" olarak nitelendirilen sohbetlerini Bergama Akın İpek Yurdu, Akyazılı Derneği ve Şifa Üniversitesi gibi yerlerde verdiği vurgulandı.

Sözleri "kanun" gibi kabul ediliyormuş

İzmir'de esnaf olan ve örgüt içinde "kadim abi" olarak tanınan Yusuf Bekmezci'nin, FETÖ üyeleri arasındaki her türlü anlaşmazlığı çözen kişi olarak bilindiği, söylediklerinin "kanun" gibi uygulandığı belirtildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan bir kişinin ifadesinde, birbiriyle anlaşma imkanı bulunmayan hatta mahkemeye gidenlerin, örgütün sözde "imam"ları tarafından Bekmezci'nin tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki iş yerine sıklıkla götürüldüğü ve bu kişinin sözlerine itiraz edilmediği kaydedildi.

İfadesi alınan bir zanlı, Bekmezci ile ilgili şu bilgileri verdi:
"İki iş adamı arasında ticaretten kaynaklı alacak verecek meselesi nedeniyle anlaşmazlık oluşmuştu. Taraflardan biri bu konuyu mahkemeye taşıdı. Konu mahkemeye intikal edince bu iki kişi arasındaki husumet daha da büyüdü. Araya birçok kişi girdi ancak uzlaşma ortamı sağlanamadı. Sonuçta abiler bu iki kişiyi Yusuf Bekmezci'nin Kemeraltı Leblebici Han'da bulunan züccaciye dükkanına götürdü. Bekmezci abi bu iki kişinin arasını kolayca buldu çünkü onun sözüne itiraz edilmezdi."

Soruşturma kapsamında aranan Bekmezci'nin yurt dışına kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.