Eşinin Yanına 62 Yıl Sonra Mezarlıkta Döndü

Denizli'den, tedavi için gittiği İzmir'de hayatını kaybederek burada toprağa verilen Süleyman Tansöker cenazesi, 62 yıl sonra memleketine götürülüp eşinin yanında defnedildi.

Denizli'nin Buldan ilçesinden, tedavi için gittiği İzmir'de hayatını kaybederek burada toprağa verilen kişinin cenazesi, 62 yıl sonra memleketine götürülüp eşinin yanında defnedildi.

Buldan'da tekstil işiyle uğraşan 1910 doğumlu Süleyman Tansöker, 1954'te tedavi için İzmir'e gitti. Hayatını kaybeden Tansöker, ailesinin imkanı olmadığı için Bornova'daki Kokluca Mezarlığı'na defnedildi.

Oğlu Doğan Tansöker, babasının naaşının Buldan'a nakledilmesi için girişim başlattı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın desteği ile Buldan'a getirtilen Süleyman Tansöker için Çarşı Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Tansöker'in yakınları, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninden sonra Süleyman Tansöker, 1982'de hayatını kaybeden eşi Ayşe Tansöker'in ilçe mezarlığındaki kabrinin yanında defnedildi.

Doğan Tansöker, babasının naaşının nakledilmesi için destek verenlere teşekkür ederek, 'Babamla fazla hatıram yok. Kendisini hayal meyal hatırlıyorum. Onu hep başkalarından duydum, dinledim. Bundan sonra bayramlarda, istediğimiz zaman babamızın mezarını ziyaret etme fırsatı bulacağız.' diye konuştu.

Cenaze törenine katılan Tanksöker'in yakınlarından Ethem Keyik, Süleyman Tansöker rahatsızlanıp İzmir'e tedaviye gittiğinde çocuk olduğunu belirterek, 'Ben de yanına gidip ziyaret etmiştim. Ziyaretimden bir gün sonra vefat ettiğini duydum. Şimdiki gibi çok araç olmadığı için gidip cenazesi alınamamıştı.' dedi.
Kaynak: AA