Efeler'de Afet Tatbikatı Düzenlendi

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinde düzenlenen afet tatbikatı gerçek sahneleri aratmadı.

Efeler'de Afet Tatbikatı Düzenlendi
Alışveriş merkezi yönetimi tarafından yaşanabilecek olumsuz durumlara hazırlık karşı yönetimi ve personelinin katıldığı geniş kapsamlı tatbikat düzenlendi.

Emniyet, İtfaiye, Bomba İmha Ekipleri ve Sağlık Ekiplerinin desteklediği ile düzenlenen tatbikatla gerçeğini aratmadı.

Yapılan tatbikat ile eksiklerin görüldüğünü belirten AVM Müdürü Ezgi Çubukçu, “Yılda bir kere kapsamlı tatbikat düzenlememiz gerekiyor. Emniyet, İtfaiye ve bomba imha ekipleri, sağlık ekipleri var. Sahada bu konuda uzman olmuş, eğitim almış acil yardım ve müdahale ekipleri var, bunlar güvenlikten temizlikten ve teknikten oluşuyor. Yasal zorunluluk olduğu için her yıl bir kere tam kapsamlı tatbikat yapıyoruz. Bu tatbikatla birlikte eksiklerimizi görüyoruz, neleri geliştirebiliriz onun farkına varıyoruz, süreleri tespit ediyoruz. Bir kurgu ve plan dâhilinde oldu, şimdi yoğun gündemden dolayı müşterileri ve insanları korkutmak istemedik, bunu habersiz sadece Valinin ve Emniyet Müdürünün haberi olacak şekilde yapmayı istiyorduk. İlerleyen senelerde belki de tam teçhizatlı olarak müşteriye haber vermeden yapabiliriz. İşte o zaman gerçek bir tatbikat yapmış oluruz, inşallah ilerleyen zamanlarda onu da gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak: İHA