Döşemealtı Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'ne Bisiklet Yolu

Döşemealtı Belediyesi Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’nde bisiklet yolu oluşturdu.

Döşemealtı Şehit Mustafa Gürcan Caddesi'ne Bisiklet Yolu
Döşemealtı Belediyesi, telefon, elektrik hattı, yeni içme suyu, kanalizasyon ve yağmur şebekesi tamamlanan 2 bin 500 metre uzunluğundaki Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’ni asfalt ve kaldırım çalışmalarının ardından çift şeritli hale getirdi. Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’ne 11 bin 150 ton sıcak asfalt dökülürken, 20 bin metre bordür, 8 bin metrekare parke taşı döşendi.

15 metre yüksekliğinde dekoratif kemer

Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’nde peyzaj düzenlemesi, bağlantı yollarının asfaltlanması ve Osmangazi Caddesi ile kesişen kavşağın yapım çalışmaları ise sürüyor. Şehit Mustafa Gürcan Caddesi ile Osmangazi Caddesi’nin kesiştiği kavşağa 15 metre yüksekliğinde Döşemealtı’nı simgeleyen dekoratif kemer yapılacak.

Döşemealtı’nın ilk bisiklet yolu

Aynı zamanda Şehit Mustafa Gürcan Caddesi’nde ilçenin ilk bisiklet yolu çalışmaları da sürüyor. 1 ay önce çalışmalara başlanan bisiklet yolunun çizgileri, yönlendirme okları, bisiklet logosunun yerleştirileceği alanlar ile yaya ve araç trafiğini ayıran ve güvenliği sağlayan delinatör montajları yapıldı. 2 bin 200 metre gidiş, 2 bin 200 metre geliş olmak üzere toplam 4 bin 400 metrelik bisiklet yolu Eylül ayı sonuna tamamlanıp hizmete açılacak.
Kaynak: İHA