Didim Adliyesi'nde Engeller Kalktı

Didim Adliyesi’nde engellilerin işlemlerini daha rahat yapabilmeleri için engelli asansörü yapıldı.

Didim Adliyesi'nde Engeller Kalktı
Didim Adliyesi, daha önce yapılan İlçe Jandarma Komutanlığı asansöründen sonra Didim Adliyesi örnek adım atana ikinci resmi kurum oldu.

Didim’de Engelli vatandaşların resmi dairelerde işlem yapmak için gittiklerinde yaşadıkları zorlukların kaldırılması için eski binalara dışarıdan asansörler inşa ediliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Didim Kaymakamı İskender Yönden’e ulaşmak isteyen Engelli Abbas Karabulut, engelli asansörü olmadığı için Kaymakam Yönden’e ulaşamamış, Yönden’de Karabulut’un yanına giderek sorunu dinlemişti.

Didim Kaymakamlığı başta olmak üzere birçok kurumda Engelli asansörü bulunmazken, bu konuda geçte olsa örnek adım Didim Adliyesinde atıldı. Geçtiğimiz günlerde tüm çalışmaları tamamlanan Engelli asansörü Didim Adliyesinde hizmet vermeye başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığının ardından resmi kurum anlamında Adliyede Engelli asansörü kullanımına başlanırken, atılan bu adım engellileri memnun etti.

Öte yandan ise Engellilere yönelik olarak bazı resmi kurumlar ise engelliler için engelli rampası çalışması yapmış, Didim Belediyesi de görme engelliler için şehir merkezindeki bazı yollarda kabartmalı yol çizgileri yapmış ve kaldırımlarda engelli geçişleri için düzenlemeler yapılmasına başlanmıştı.
Kaynak: İHA